Published On: mar, Iul 16th, 2013

Sistemul feroviar romanesc face din nou disponibilizari in masa

Share This
Tags

cfr marfa 1Intrucat situatia companiilor CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA nu este deloc roz, acestea avand datorii uriase, circumstantele nu sunt deloc atenuante pentru mii de angajati care asteapta cu neliniste sa vada daca se vor afla printre cei care vor trebui sa-si caute de munca intr-un viitor apropiat.

Conform liderului sindical Ion Popescu, in perioada urmatoare vor fi concediati peste 4500 de oameni de la CFR din toate sectoarele. Masura a fost negociata intre Ministerul Finantelor si Grup Feroviar Roman, controlat de Gruia Stoica. Dar vestile rele nu include doar pe cei ce vor fi disponibilizati, ci si pe cei ce-si vor pastra locul de munca, deoarece salariile se vor reduce in functie de volumul de munca, estimat a fi mai mic cu 20%.

In aceste moment, se negociaza noile contracte colective de munca la ministerul Finantelor. De asemenea, pana in prezent nu se stie nimic despre plata salariilor compensatorii. Acestea inca se negociaza, pentru ca Ministerul Finantelor insista pe un calcul ce are la baza un salariu minim de 600 de lei, nu de 750 cat este in prezent.

Comentarii

comentariu

About the Author

-