Published On: mar, Iul 23rd, 2013

Sindicalistii C.F.R. ies in strada

Share This
Tags

cfr marfa 1Peste 5.000 de sindicalisti CFR vor protesta joi, in Capitala, printr-o actiune care va incepe din fata Ministerului Transporturilor si va continua cu un mars de protest pana la sediul Guvernului, a precizat, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Liderul de sindicat a declarat ca actiunea de protest este autorizata pentru 6.000 de persoane si ar urma sa inceapa la Ministerul Transporturilor.

Iulian Mantescu a precizat ca protestatarii vor incepe sa soseasca in parcul din fata Ministerului Transporturilor de la ora 9.00, iar de la 10.00 la 11.00 vor picheta sediul institutiei.

La ora 11.45  se vor indrepta catre Piata Victoriei, unde la 12.15 este programat protestul de  la Guvern.

200 de sindicalisti de la Federatia Mecanicilor de Locomotiva au protestat, saptamana trecuta, la sediul Ministerului de Finante, nemultumiti de disponibilizarile care ar urma sa aiba loc la CFR, de lipsa platilor compensatorii dar si de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana.

Acestia au solicitat reducerea numarului de disponibilizari, acordarea de subventii pentru C..F.R. dar si alocarea de bani pentru investitii. Potrivit Ministerului Transporturilor, la ultima intalnire pe care conducerea MT a avut-o cu partenerii sociali din sistemul feroviar, acestia au primit asigurari ca se vor intreprinde toate demersurile necesare astfel incat salariatii care vor fi disponibilizati sa beneficieze de protectie sociala, prin acordarea de salarii compensatorii, conform OUG 36/2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-