Published On: mar, Iul 16th, 2013

Schimbari majore in handbalul romanesc. Se anunta un sezon “curat”

handball-the-ballIeri, la Bucuresti, a avut  loc sedinta Consiliului de Administratie al FRH unde conducerea alaturi de membri CA au dezbatut masurile organizatorice, privind desfasurarea Ligii Nationale si a Cupei Romaniei (masculin si feminin), editia 2013 – 2014. De asemenea membri CA au votat pentru play-off si play-out, dar si pentru numarul de staini acceptati pe teren.

Daca ne-am obisnuit ca in ultimii ani sa cunoastem campioana si echipele retrogradate inca din timpul campionatului, acum membrii CA de la FRH  au facut modificat sistemul competitional, urmand ca din sezonul 2013-2014 campionatul sa se decida in ultima saptamana, dupa sistemul, play-off si play-out.

Astfel Consiliul de Administratie al FRH a hotarat ca in sezonul 2013-2014 campionatul sa cuprinda 22 de etape pe tipul tur-retur in care se vor intalni 12 echipe, atat la masculin cat si la feminin.

Play-off-ul va cuprinde trei dueluri eliminatorii prin imperecherea locurilor 1-4, 2-5, 3-6 din sezonul regulat (sistem doua din trei). Castigatoarele vor juca in turneul pentru locurile 1-3, fiecare cu fiecare (tur – retur), pentru titlu iar echipele invinse vor evolua in turneul pentru locurile 4-6, fiecare cu fiecare (tur – retur), pentru calificarea in cupele europene.

Play-out-ul va cuprinde tot trei dueluri eliminatorii prin imperecherea locurilor 7-10, 8-11, 9-12 din sezonul regulat. Castigatoarele vor evolua in turneul pentru locurile 7-9, fiecare cu fiecare (tur – retur) iar invinsele vor evolua in turneul 10-12, fiecare cu fiecare (tur – retur), pentru ultimul loc care asigura prezenta in Liga Nationala.

In ceea ce priveste numarul de straini care vor evolua in sezonul 2013-2014, Consiliul de Administratie al FRH a hotarat ca numarul strainilor ce pot fi inscrisi pe raportul de joc sa fie de cinci, la fel ca si in sezonul trecut insa numai trei se vor putea afla pe teren in acelasi timp.

Comentarii

comentariu

About the Author

-