Published On: joi, Iul 25th, 2013

Scandal in BOR: Dat afara de la Teologie pentru ca nu a facut sex cu staretul

Share This
Tags

preotiScandal in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa ce Cristian Calin, student la Teologie, a fost dat afara din facultate pentru ca nu a acceptat sa intretina relatii sexuale cu staretul manastirii.

Pe 23 iulie, Cristian Calin, a primit de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, un document prin care a fost instiintat ca a fost exmatriculat, din cauza ca PS Ioachim Bacauanul, Arhiereul Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, i-a ridicat binecuvantarea fara de care tanarul nu poate deveni preot.

Studentul a declarat ca a fost exmatriculat pentru ca in vara ar fi refuzat sa intretina relatii sexuale cu staretul de la Manastirea Calapodeni.

„Am fost contactat telefonic de secretarul facultatii, care m-a informat ca in urma retragerii binecuvantarii arhieresti si la propunerea PS Ioachim Bacaoanu, mi s-a retras binecuvantarea arhiereasca si in aceste conditii Consiliul Profesoral a fost nevoit sa ma exmatriculeze. Mi s-a explicat ca asa a hotarat Prea Sfintitul. Eu imi explic decizia ca fiind legata de o intamplare din timpul vacantei de Pasti, cand am sunat-o pe maica Tatiana de la Manastirea Palincea, Bacau, rugand-o sa ma primeasca ca muncitor timp de doua saptamani pentru a castiga un ban. Am fost trimis la Manastirea Calapodeni, de la Podul Turcului. Aici am fost primit de staretul Parfene Pahome. Dupa ce am ajuns acolo mi s-au facut tot felul de propuneri de ordin sexual. Am mers la facultate si am crezut ca este doar o ispitire canonica. M-am prezentat la duhovnicul Florin Parasca, care mi-a atras atentia in timpul sfintei taine a spovedaniei sa fiu atent de ceea ce se intampla in randul monahilor. Mi-ar place sa cred ca nu in toate manastirile noastre se intampla la fel. As vrea sa cred ca este un caz izolat“, a mentionat studentul.

Cristian Calin a mers si la Arhiepiscopie, unde ar fi vrut sa fie primit de PS Bacaoanu, lucru care nu s-a intamplat. I s-a transmis ca Arhiereul se afla in concediu de odihna, la Paris. Studentul mai afirma ca secretarul Arhiepiscopiei, Ciprian Ignat, l-ar fi scos cu forta din incinta acesteia, fara a i se da explicatii.

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, preotul Constantin Gherasim, a afirmat ca ridicarea binecuvantarii a fost motivata de un comportament nepotrivit al studentului: “In ceea ce priveste situatia studentului Cristian Calin va putem preciza doar faptul ca acestuia i-a fost ridicata arhiereasca binecuvantare de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, din cauza comportamentului verbal violent, impropriu si inadecvat unui fiu al Bisericii si din cauza calomniilor aduse clerului monahal din eparhia noastra, dar si din cauza numeroaselor tulburari provocate in obstile monahale pe care acesta le-a tranzitat de-a lungul timpului”.

Pentru ca nu a vrut sa se culce cu staretul de la manastire, acum tanarul stundent nu mai poate deveni preot in Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-