Published On: vin, Iul 12th, 2013

Saptamana viitoare are loc la Braila un seminar Romano-Francez

Share This
Tags

AFIS* Acesta are ca tema principala Conservarea, restaurarea si punerea in valoare a monumentelor si zonelor istorice protejate *

In perioada 15 – 17 iulie 2013 se desfasoara la Braila Seminarul Romano- Francez “Conservarea, restaurarea si punerea in valoare a monumentelor si zonelor istorice protejate – Centru pilot Braila”, proiect cofinantat de asociatia Localitatilor si zonelor Istorice si de Arta din Romania si Ambasada Frantei in Romania.

Lucrarile seminarului se desfasoara in Sala Mare a Prefecturii, marti, 16 iulie 2013 si miercuri, 17 iulie 2013, incepand cu ora 9.00.

Obiectivele principale ale seminarului sunt prezentarea problematicii zonelor protejate construite din mediul urban si rural, discutarea propunerii de metodologie specifica pentru operatiunile de regenerare urbana a centrelor istorice care sa poata fi utilizata la nivel national si prin care sa fie realizate proiecte integrate finantate din fonduri europene. De asemenea seminarul mai are in vedere infiintarea “Centrului de Cultura urbana si peisaj” in municipiul Braila ca interfata oras-cetatean in problemele de dezvoltare urbana, peisaj cultural si patrimoniu. Tot in cadrul acestui seminar se va discuta despre realizarea unui proiect de cooperare franco – romana in domeniul protejarii patrimoniului- zona pilot municipiul Braila si teritoriul judetului Braila.

Printre obiective se mai numara si prezentarea Centrului Istoric al Municipiului Braila: probleme si prioritati, stadiul lucrarilor de reabilitare, propuneri de masuri, experienta franceza in domeniul regenerarii urbane si a zonelor protejate contstruite.

harta situri si monumente si tumului jud brailaObiectivul final este semnarea unui acord de cooperare romano-francez – Centrul Pilot Braila care va prevedea mai multe actiuni.

Pe raza municiuliului se vor inventaria, realiza fisele cladirilor monument, a traseelor subterane si analiza multicriteriala a siturilor arheologice si istorice. De asemenea se mai are in vedere reabilitarea centrului istoric, in conformitate cu principiile Conventiei Europene a peisajului, precum si Declaratia ministeriala de la Toledo de reinoire urbana – 2010, reabilitarea zonei portuare si deschiderea orasului la Dunare si dezvoltarea activitatii turistice prin valorificarea patrimoniului cultural al Brailei.

In judet se vor se va avea in vedere inventarierea, realizarea fiselor cladirilor monument, restaurarea si reabilitarea monumentelor istorice, promovarea traseelor culturale si integrarea lor in programele turistice si de punere in valoare a peisajului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-