Published On: Soare, Iul 14th, 2013

Sa vorbim si altfel despre Relu Fenechiu

Share This
Tags

vosganianNu sunt un cunoscator al Codului Penal, astfel incat nu ma voi hazarda in comentarii cu privire la procedura trimiterii in judecata a lui Relu Fenechiu. Sensul comentariului meu de azi este altul.

Adesea, atunci cand cineva se afla la necaz, dintr-un motiv sau altul, mai ales cand e om politic, prilejul este cat se poate mai nimerit pentru dusmanii sai de a jubila si pentru opinia publica de a se napusti. Spectacolul mediatic este desavarsit si se transforma uneori intr-un adevarat carnagiu. Putini sunt cei care se incumeta sa se opuna acestui extaz al senzationalului, acestei revelatii care, mai nou, poarta numele de “breaking news”.

Am trecut prin multe in cariera de om politic, de aceea cred ca nu mai am de ce sa ma tem. Astfel, eu spun deschis, in mijlocul acestei campanii dezlantuite impotriva lui Relu Fenechiu, ca eu prefer sa vorbesc altfel despre acest camarad al meu din colegiul din tinuturile din sudul Iasilor.

Repet, nu ma pot pronunta cu privire la vinovatia sau nevinovatia lui Relu Fenechiu, desi sensul acuzei de “complicitate la abuz in serviciu”, fapta ce ar fi fost comisa cu vreun deceniu in urma, imi scapa. Pot, insa, afirma cu convingere ca dintre oamenii politici care au reprezentat de douazeci si trei de ani incoace judetul Iasi in Parlament, Relu Fenechiu a fost cel mai devotat circumscriptiei sale si cel mai eficient. Putem face impreuna o calatorie prin comunele judetului Iasi si veti vedea ca aproape nu exista comuna in care sa nu se fi construit ceva cu sprijinul sau. Ca sa nu mai vorbim de municipiul Iasi, al carui patrimoniu cultural a avut in deputatul Fenechiu un fervent sustinator.

Relu Fenechiu se afla intr-o situatie dificila. Si-a indeplinit, cu toate astea, responsabilitatile ministeriale intr-un mod merituos. A pastrat o autoritate pe care fiecare zi care trece a cautat sa i-o stirbeasca.

Cel mai usor lucru este sa imbrancesti pe cineva care se afla, oricum, intr-o situatie grea. Eu doresc acum sa-l imbarbatez pe Relu Fenechiu. Si sa aduc aminte celor care astazi se intrec sa-l denigreze si sa-i ceara, obsesiv, demisia, ca, oricat de mestesugit ar fi un adjectiv, el nu poate cuprinde de unul singur o fiinta umana. Si ca despre Relu Fenechiu se poate vorbi si altfel, asa cum au incercat randurile de fata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-