Published On: mie, Iul 24th, 2013

Romanii tot mai pesimisti privind economia tarii

Share This
Tags

economiePotrivit unui sondaj Eurobor, romanii considera, in proportie de 90%, ca situatia economiei nationale este proasta, iar 31% se asteapta ca economia sa se inrautateasca in urmatorul an.

Un procent de doar 8% dintre romani sunt de parere ca situatia economiei nationale este una buna, spre deosebire de media europeana de 26% privind aprecierile cetatenilor europeni cu privire la situatia economiilor din tarile lor.

In privinta evolutiei economiilor nationale din urmatorul an, romanii au asteptari  apropiate cu cele ale restului cetatenilor europeni. 31% din romani se asteapta ca economia Romaniei sa se inrautateasca –fata de 34% in plan european, 44% considera ca economia va ramane neschimbata-fata de 44% in plan european, si doar 19% dintre romani cred ca economia nationala se va imbunatatii.

In ceea ce priveste evoultia economiei la nivelul Uniunii Europene, 27% dintre romani  cred ca aceasta se va imbunatatii, in timp ce 37% considera ca  va ramane la fel.

Doar 29% din romani spun ca situatia de la locul lor de munca e pozitiva – fata de 53% media UE, iar 44% o apreciaza ca fiind negativa (fata de 30% media europeana).

Comentarii

comentariu

About the Author

-