Published On: mar, Iul 2nd, 2013

Romania va fi reprezentata de 140 de sportivi la Universiada de Vara

atletismRomania va fi reprezentata la a 27-a editie a Universiadei de vara, care va avea loc in perioada 6-17 iulie, la Kazan (Rusia), de o delegatie compusa din 140 de sportivi si oficiali, se arata intr-un comunicat al Federatiei Sportului Scolar si Universitar.

In perioada 06-17.07.2013 la Kazan, in Rusia, se va desfasura a 27-a editie a Universiadei de vara, cea mai importanta competitie organizata de Federatia Internationala a Sportului Universitar.

Romania va fi reprezentata la competitia din Rusia de cea mai numeroasa delegatie din istoria participarilor romanesti la Universiada, exceptand editia din 1981, organizata la Bucuresti.

Finantarea actiunii se face de Ministerul Educatiei Nationale prin Federatia Sportului Școlar si Universitar, institutie care detine competenta exclusiva pentru reprezentarea Romaniei la competitiile oficiale organizate sub egida federatiilor internationale ale sportului scolar si universitar.

Astfel, 140 de sportivi si oficiali romani vor fi prezenti la Kazan, pentru a concura la 12 dintre cele 27 de discipline existente in programul competitiei: atletism (feminin, masculin); baschet (masculin); gimnastica artistica (masculin); sah (feminin, masculin); haltere (feminin, masculin); inot (feminin, masculin); judo (feminin, masculin); scrima (feminin, masculin); tenis de masa (feminin); rugby (masculin); sambo (masculin); lupte (feminin, masculin).

Delegatia tricolora cuprinde sportivi cu rezultate excelente in competitiile nationale si internationale. La atletism fac parte din lot Andreea Ograzneanu, campioana europeana de tineret si Bianca Perie, tripla campioana mondiala si dubla campioana europeana la junioare. Gimnastica va fi reprezentata de componenti ai lotului olimpic masculin, precum Marius Berbecar, multiplu medaliat in etapele de Cupa Mondiala si la Campionatele Europene, in timp ce la scrima Romania isi pune mari sperante in Simona Pop, medaliata cu argint la Europenele de la Zagreb, din luna iunie.

Obiectivul delegatiei Romaniei este clasarea printre primele 20 de natiuni in clasamentul pe medalii.

La cea de-a 27-a editie a Universiadei de Vara sunt asteptati sa participe peste 13.000 de sportivi studenti din intreaga lume.

Comentarii

comentariu

About the Author

-