Published On: lun, Iul 8th, 2013

Rezultate finale BAC. Sase elevi cu medii de 10. Murgoci promovabilitate 100%

examenele-bat-la-usa-incep-inscrierile-pentru-bacalaureat_9b3568bf64_thumb_630_380Braila a ocupat si in acest an primul loc la Bacalaureat. Promovabilitatea in judetul nostru a fost de 74,1% fata de anul trecut, cand Braila ocupa tot locul I dar avea o promovabiliatate de 59,2%.

Cu toate ca lupta era una stransa intre cele doua Colegii din Municipiu, elevii de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” au avut cele mai multe note de 10, Cerchez C. Mihail-Vlad, Marinescu V. Andreea si Oprea I. George-Bogdan, au obtinut medii maxime.

La Colegiul National “Nicolae Balcescu” doar doi elevi au luat note maxime si anume, Damian M. Ioan si Ilie C. Dana-Cristina ambii la profilul de matematica-informatica. Ultima nota de 10 s-a inregistrat la Colegiul National “Gh. M. Murgoci” Maciuca-Oprisanu Va. Anca obtinand nota maxima la toate materiile.

Peste 250 de elevi din judetul Braila au obtinut la Bacalaureat note cuprinse intre 9-9,99 iar 400 dintre ei au luat examenul maturitatii cu note cuprinse intre 8-9.

“Aceste rezultate pozitive atat de la Evaluarea Nationala cat si de la Bacalaureat, se datoreaza in primul rand seriozitatii cu care candidatii au abordat aceste examene. Ne-a ajutat foarte mult si decizia Ministerului de a diferentia subiectele, real, uman s.a, Ar fi de remarcat faptul ca nu am avut niciun eveniment deosebit pe parcursul examenelor, iar la Bacalaureat nu am avut niciun eliminat pe tentativa de frauda. Multumesc profesorilor din invatamantul brailean care au ajutat la obtinerea acestor rezultate”, a declarat inspectorul scolar Iulian Danielescu.

In ceea ce priveste promovabilitatea in judetul Braila au obtinut medie de trecere 84,55% dintre elevii participanti, din seria curenta si doar 35,03% din seriile anterioare.

* Gh. M. Murgoci cu promovabilitate de 100% *

Colegiul National “Gh. M. Murgoci” a avut o promovabilitate de 100%, cu toate ca un singur elev din cadrul liceului a obtinut media maxima. Pe locul 2 s-a clasat Colegiul National “Nicolae Balcescu”, cu o promovabilitate de 99,47%. Locul III in ierarhia liceelor a fost ocupat de Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” cu 94,33% promovabilitate, urmat de Liceul “Nicolae Iorga” cu 93,52%. O promovabilitate mare s-a inregistrat si la Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” din Ianca unde 80,33% din candidati au luat Bacalaureatul.

La coada clasamentului s-a clasat Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu” din Ianca, cu un procent de 20%, unde din cei 10 candidati prezenti au promovat doar 2. Tot un procent slab s-a mai inregistrat si la Grupul Scolar Industrial “Constantin Brancoveanu” unde au promovat  26,87% dar si la Grupul Scolar Industrial “C. D. Nenitescu”, unde promovabilitatea a fost de 26,87%.

Din datele Inspectoratului, procentul de promovabilitate nu se poate modifica foarte mult, in urma contestatiilor, insa 17 elevi au sansa de a promova examenul acestia avand note cuprinse intre 5,90-5,98. Rezultatele finale vor fi afisate vineri 12 iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-