Published On: lun, Iul 29th, 2013

Reabilitarea fantanii arteziene din Piata Traian, inca in stadiul de proiect

Share This
Tags

poza fantana sparta - centru Piata TraianIn cadrul sedintei Consiliului Local Municipal s-a discutat problema reabilitarii monumentului din Centrul Vechi al Brailei, fantana fiind singura opera istorica din zona Pietei Traian care nu a fost restaurata. “Fantana respectiva a ramas singura din zona Pietei Traian nereabilitata si este un monument de fort public, cum se numeste el, cu o istorie undeva la anii 1900, fiind doua astfel, una la Braila, una la Sinaia, sunt identice si va trebui sa se intervina asupra ei”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Cu toate ca proiectul prezentat de catre edilul orasului este foarte important, se doreste si reabilitarea zonei, marmura care era pavata pe alei s-a spart, iar aspectul nu este unul tocmai placut “proiectul este foarte important, fantana aceasta este un monument istoric, ar trebui insa sa facem cateva mici interventii in cadrul parcului Pietei Traian. Ma gandesc la faptul ca aleile, care sunt pavate cu marmura, si marmura care s-a spart, nu mai e deloc functionabila, ar trebui inlocuita cu ceva de genul celor originale”,  a precizat consilierul local Ionel Alexandru.

Pentru o astfel de reabilitare, bugetul primariei ar avea mult de suferit, suma alocata fiind prea mare, dupa parerea lui Cosmin Pavaloiu, consilier local PP-DD: “Cred ca sunt alte prioritati in acest moment decat reabilitarea unei fantani si cu banii acestia cred ca am putea reabilita toate parculetele de copii din municipiul Braila”.

Nu se cunoaste data cand autoritatile locale vor incepe restabilirea monumentului, cel mai important fiind “sa avem ce pune pe masa celor de la care la un moment dat am putea sa luam bani”, cum a spus Simionescu.

Fantana arteziana din Piata Traian a fost turnata in stil baroc si este un monument istoric al Brailei, ce dateaza inca din anul 1890, existand in tara doua astfel de monumente, unul la Sinaia si unul la Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-