Published On: joi, Iul 18th, 2013

RAZBOIUL CONSTANTA-BRAILA: Constantinescu, presedintele CJ Constanta vs. Curtea de Conturi Braila. “Ce cauta Braila sa controleze Constanta?!”

Nicusor_Constantinescu_13Un control al Curtii de Conturi a Romaniei la Consiliul Judetean Constanta a declansat un adevarat razboi intre presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu si auditorii financiari. Acuzatii de abuz in serviciu si control pe programe politice, iar vinovatii pentru aceste nereguli sunt, in opinia lui Constantinescu, functionarii de la Curtea de Conturi Braila, delegati de Curtea de Conturi sa efectueze controlul la CJ Constanta.

Nicusor Constantinescu a negat zvonurile conform caruia ar obstructiona activitatea functionarilor de la Curtea de Conturi. Seful CJ Constanta a contestat raportul institutiei de control, dar a si formulat o plangere penala pentru abuz in serviciu.

Constantinescu spune ca functionarii de la Braila nu aveau competente sa controleze Consiliul Judetean Constanta, ba chiar au controlat programe politice si nu ceea ce tine de bugetul consiliului.

Auditorii Curtii de Conturi ar fi contestat oportunitatea perdelelor forestiere din jurul Constantei, menite sa protejeze drumurile judetene, reabilitarii unor camine culturale sau chiar a Spitalului Judetean. In opinia Curtii de Conturi, Consiliul Judetean nu avea dreptul sa finanteze echipele de sport HCM Constanta, Clubul de volei feminin si echipa de baschet masculin, care in ultimii ani au dovedit performanta.

Constantinescu sustine ca aceste contestari nu reprezinta decat o chestiune politica: “Cu alte cuvinte, toate programele USL cu care am castigat alegerile si care le continuam si astazi, sunt ilegale, in opinia domnilor de la Curtea de Conturi de la Braila. Ce cauta Braila sa controleze Constanta?! Pe baza unei hotarari nationale. Legea Curtii de Conturi este una singura si nu permite astfel de misiuni, nu au delegare si competenta. Asta este alt motiv de contestare. In loc sa controleze executia bugetara, ei au controlat programe politice. Este un abuz in serviciu si le-am facut eu o plangere penala.”

Comentarii

comentariu

About the Author