Published On: Soare, Iul 14th, 2013

Rapid a invins Chiajna si ramane in Liga I

Share This
Tags

rapid* Rapid București s-a impus cu 2-1, dupa prelungiri, in fața gruparii Concordia Chiajna * Golurile au fost marcate de Al. Coman ’83 si Ionita ’91 pentru Rapid, respectiv Florea ’32 pentru Concordia * 

Concordia Chiajna a deschis scorul dupa o actiune personala a lui Daniel Florea, care dupa ce i-a driblat pe Voicu si Abrudan, a inscris cu un sut de la opt metri, la coltul scurt sub transversala. Rapid a egalat prin Roman, care a trimis mingea in poarta cu un sutde la 11 metri lateral dreapta. Ionita a inscris pentru 2-1 cu un sut de la 16 metri in stânga lui Cobrea, dupa o pasa de la Dica, de pe dreapta.

Rapid: Draghia – Voicu, Abrudan, Oros, Stoica – Dica, Negru (Paun ’46), Ionita II – Al. Coman (Matei ’105), Pancu, Ciolacu (Martin ’78). Antrenor: Marian Rada.

Concordia Chiajna: Cobrea – Cretu, Leca, Melinte, Bucurica – Ispir – M. Neagu (Savin ’88), Rusu (Serediuc ’75), Purece – D. Florea, Zaharia (Ionescu ’116). Antrenor: Ionut Chirila.

Cartonase galbene: Ionita ’34, Voicu ’76, ’111, Oros ’90+4, Martin ’105 / Neagu ’52, Savin ’90, Florea ’96, Cretu ’107, Serediuc ’108, Zaharia ’114

Cartonase rosii: Voicu ’111, Oros ’120, Dica ’120 / Savin ’99, Cobrea ’120.

Numarul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de disputa in aceasta vara intre FRF si LPF. Seful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe in Liga I, câte au ramas dupa acordarea licentelor, in timp ce presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finala a apartinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotarât disputarea unui meci de baraj pentru mentinerea in primul esalon, intre echipa Rapid, care nu a indeplinit criteriul financiar din manualul de licentiere, si Concordia Chiajna, formatia retrogradata sportiv cel mai bine clasata (locul 15 in sezonul precedent).

Rapid a completat, prin victoria de sâmbata, tabloul de 18 formatii din Liga I.

Comentarii

comentariu

About the Author

-