Published On: joi, Iul 18th, 2013

Protest la Laminorul. 300 de salariati nu vor sa primeasca preavizul

PROTEST LAMINORUL-NET1Ieri, incepand cu orele 10.00, la sediul Laminorul a avut loc un protest, la care au participat aproximativ 150 de persoane, acestea fiind pazite de 20 de jandarmi. Oamenii au iesit in strada si au scandat minute in sir “Hotii! Tradatorii! Vrem salariile!”, nemultumiti de faptul ca din 28 iunie nu si-au mai primit venitul, mai exact 3 salarii.

Liderul protestatarilor a declarat faptul ca vor face plangeri penale si ca fondul de garantare nu mai este activ. “Vom face plangeri penale la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila pentru abuz in serviciu, discriminare si favorizarea unui grup de interese. Acesti oameni parsivi care au dus Laminorul intr-un prag al colapsului acum ne ignora sub orice forma. In momentul in care o gasca de  20-30 de persoane isi iau salariile, iar noi prostii stam acasa si nu stim cand vom lua salariile este clar discriminare pe fata, este un abuz facut de administratorul special si administratorul judiciar. Salariile astea nu le vom vedea curand pentru ca eu am vorbit cu directoarea de la Somaj si mi-a confirmat faptul ca acel fond de garantare nu mai este activ, s-au luat banii de catre Guvernul Ponta si s-au folosit la Oltchim.”

PROTEST LAMINORUL-NETDupa aproximativ 50 de minute in care protestatarii si-au exprimat dorinta de a discuta cu un reprezentant Laminorul, Bamiopol Mirela, insotita de jandarmi a iesit pentru a clarifica situatia salariilor “Fondul de garantare nu are banii in acest moment, am discutat chiar si cu doamna director de la AJOFM, dar asta nu inseamna ca nu se solicita suplimentarea aceastui fond.  Banii care sunt restante din fondul de garantare se vor duce undeva la luna octombrie-noiembrie.”

PROTEST LAMINORUL-NET2Ajunsi la disperare si constienti de faptul ca lucrurile nu se vor rezolva prea curand, oamenii s-au gandit chiar sa recurga la greva foamei in speranta ca macar salariul pe scurta perioada sa le fie dat, deoarece nu mai au nicio speranta in legatura cu fondul de garantare. “Dati-ne banii macar pentru o luna, o luna jumatate. Am vorbit cu directoarea de la somaj mi-a spus ca acel fond de garantare se va accesa foarte tarziu”, a precizat liderul protestatarilor.

Angajatii Laminorul vor continua protestele si vor picheta Prefectura peste 2 saptamani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-