Published On: lun, Iul 22nd, 2013

Preturile locuintelor din Romania au crescut pentru al doilea trimestru consecutiv

Share This
Tags

asigurare locuintePreturile locuintelor din Romania au crescut pentru al doilea trimestru consecutiv, in perioada aprilie-iunie fiind inregistrat un avans similar cu cel din primele trei luni ale anului, evolutie care ar putea fi insa cauzata de fluctuatii sezoniere, potrivit EFG Eurobank.

Diferitele componente ale indexului national variaza, in anumite zone geografice prezentand cresteri de preturi, in timp ce in altele s-au inregistrat scaderi pe parcursul trimestrului.

Zona Dunare, Mare si Muntenia conduc in clasamentul cresterilor de pret la nivelul diviziilor, cu cresteri de 6,5% si, respectiv, de 5,2%.

In acelasi timp, in Sud, Vest si Moldova au fost consemnate cresteri ale preturilor proprietatilor rezidentiale pentru al doilea trimestru la rand, pastrand pozitiile de top in clasamentul cresterii preturilor in ultimul an comparativ cu celelalte zone ale tarii, cu 4,5%, 2,7% si, respectiv, -0,2%. Moldova se mentine regiunea cu cea mai mica rata medie de scadere in ultimii cinci ani la nivel national, de 5% pe an sau cu o reducere totala a preturilor cu 22,5% de la momentul de varf al pietei inregistrat la mijlocul anului 2008, pana in prezent.

Comentarii

comentariu

About the Author

-