Published On: Soare, Iul 7th, 2013

PP-DD pledeaza pentru o Constitutie a tuturor romanilor

ppdd1Delegatia Partidului Poporului – Dan Diaconescu, condusa de dna Simona Allice Man – presedintele partidului si dl Dan Diaconescu, a prezentat punctul de vedere asupra revizuirii Constitutiei, in cadrul intrevederii cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, organizata in data de 04.07.2013, la Palatul Parlamentului.

“Delegatia noastra a explicat faptul ca a retras reprezentantii PP-DD din Comisia de Revizuire a Constitutiei in semn de protest fata de atitudinea discretionara si profund nedemocratica a USL. De asemenea, s-a aratat ca inca din luna aprilie a.c., PP-DD s-a adresat in scris Comisiei, solicitand opinii fara echivoc asupra unor amendamente care urmau a fi propuse de noi. PP-DD pledeaza, in continuare, pentru o Constitutie a tuturor romanilor, bine fundamentata in realitatile socio-economice si politice actuale, care sa nu se confunde cu un “ghid USL privind acapararea intregii puteri in Romania”.

In acest sens, am reiterat decizia noastra de a boicota orice demers privind adoptarea Constitutiei in forma actuala, solicitand, totodata, organizarea unei dezbateri publice autentice pe aceasta tema. Atata timp cat nu vor fi create mecanisme care sa asigure legitimitatea deplina a parlamentarilor, interzicerea traseismului politic etc. nu vom fi de acord cu transferul de putere catre Parlament, in detrimentul Institutiei Prezidentiale.

De asemenea, a fost prezentat succint singurul amendament al PP-DD acceptat de Comisia de Revizuire a Constitutiei, respectiv articolul privind “Dreptul la buna administrare”.

In ceea ce priveste regionalizarea Romaniei, nu vom accepta ca aceasta sa se realizeze pe criterii etnice sau de limba.

Vom sustine si in etapele deliberative si de decizie ce vor urma in procesul de revizuire si, eventual, adoptare a Contitutiei, tezele noastre fundamentale, respectiv: justitie independenta, garantarea de catre stat si indexarea periodica a drepturilor ce decurg din masuri de protectie sociala, eliminarea traseismului politic, confiscarea extinsa a averilor ilicite si introducerea raspunderii materiale a functionarilor publici si a magistratilor care, prin deciziile lor, aduc prejudicii cetatenilor.

Apreciem faptul ca reprezentantii Comisiei de la Venetia au ascultat punctele noastre de vedere si suntem increzatori ca au fost receptate pozitiv”, se arata intr-un comunicat de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-