Published On: mar, Iul 9th, 2013

PP-DD cere explicatii SRI-ului si Politiei privind atacul terorist de la Iasi

ppdd1Partidul Poporului a anuntat, printr-un comunicat ca doreste ca SRI, Politia si Ministerul Afacerilor Interne sa ofere lamuriri cu privire „la atacul terorist” de la Universitatea din Iasi.

“Partidul Poporului – Dan Diaconescu a luat act cu profunda ingrijorare de actul terorist de la Universitatea din Iasi, pe care il consideram cel mai grav din ultimii 22 de ani si primul din istoria moderna a României declansat in interiorul unei institutii de invatamânt.

Ne exprimam totodata dezaprobarea fata de pasivitatea organelor statului pâna in momentul declansarii exploziei in amfiteatru. Atentatorul era cunoscut cu probleme psihice, internat de mai multe ori in spitale de specialitate, dar nimeni nu l-a luat in evidenta ca pe un potential pericol.

Acest eveniment mai reliefeaza si precaritatea securitatii institutiilor de invatamânt. Situatia limita a fost gestionata de catre un cadru didactic si doi studenti aflati la examen, fara ajutorul cuiva din personalul de paza. De aceea, consideram ca securitatea scolilor si facultatilor trebuie reglementata printr-un act normativ special.

Asteptam in cel mai scurt timp din partea SRI si Politiei, date concrete despre acest atentat care a tulburat opinia publica,  precum si raspunsuri bazate pe probe la intrebarile: De unde a procurat atentatorul materialele explozive? Unde a fabricat bombele artizanale si eventual, cine l-a ajutat sau in ce imprejurari a dobândit cunostinte pentru a realiza singur dispozitivele? Cum de nici o institutie specializata a statului nu a aflat despre pregatirile pe care le facea atentatorul?”, se arata in comunicatul celor de la PP-DD

Membrii PP-DD au subliniat faptul ca acest eveniment scoate in evidenta „precaritatea” securitatii institutiilor de invatamant.

Comentarii

comentariu

About the Author

-