Published On: mie, Iul 24th, 2013

Populara si miscare: ONG-ul lui Basescu s-a miscat mai repede ca Ducesa de Cambridge

Share This
Tags

sigla-miscarea-popularaONG-ul lui Basescu s-a miscat mai repede ca Ducesa de Cambridge, in doar 4 luni a nascut. Mosit de suflarea portocalie – aflata in proces de decolorare, de multimile adunate la petreceri campanesti si de razboiul aproape sfant al presedintelui cu Victor Ponta, partidul Miscarea Populara a vazut lumina zilei,  de la Cotroceni.

Basarabeanul Eugen Tomac, destoinic tanar al Romaniei Mari, un patriot vechi al vremurilor noi, este liderul relativ al formatiunii. Performanta din alegerile parlamentare din 2012 il recomanda, clar si fara echivoc. Omul si-a castigat colegiul cu 78%. La 31 de ani, se poate spune ca este  scanteia patimasa a grupului de tineri lansati in politica de Traian Basescu, ba chiar Tomac i-a fost si consilier la Cotroceni.

Un nou partid, un nou lider, insa aceeasi camarila: intelectualii cu nazuinte profunde – de neinteles pentru pulime, politicienii esuati – dar reconectati, si basistii – aia cei mai infocati. Doar Romania este tara in care mereu facem ceva nou cu ceva vechi.

Pe Marian Preda chiar nu il aduc in discutie, atat calitatea cat si cantitatea sunt importante in cazul lui. Despre crestin-democratul si teologul Baconschi pot spune doar ca il strange costumul cand joaca in spectacolele de varieteu, prin parcuri sau pe la Externe. Papahagi chiar e simpatic, excluzand momentele in care isi prezinta arborele genealogic ca pe o Biblie a succesului in tara noastra, incercand parca sa inradacineze in constiinta colectiva o noua dinastie politica, dupa cea a Bratienilor. Si cam atat despre locomotivele partidului. Locomotive ce par desprinse din filmul privatizarii CFR Marfa, asta a lui Ponta si a lui Gruia. Si aici merge un post-scriptum: am incercat sa sar peste Lazaroiu, Diaconescu & Co.

De ce nu cred, eu un om de dreapta, in Miscarea Populara? Simplu, pentru ca e artificiala, mai artificiala chiar si decat mastodontul USL. Forta Civica a lui Ungureanu a parut mai relaxata, a penetrat mai usor spatiul public, si fara mare tam-tam, exceptand atacurile Antena 3 la MRU ( alea cu alifiile, vita de Kobe si alte infantilitati FSN-iste, comparative cu “salamul cu soia” din anii ’90).

Basescu da, e un om politic puternic, aduna multimi, le da directie, le darama, isi pune dusmanii in cap, chiar atunci cand ei cred ca s-au legat de scaun. Dar sunt obligat sa cred ca “bunicul” Miscarii Populare va face din nepot un mostenitor al Cotroceniului? Nu, asta iese doar la monarhii. Si imi aduc aminte acum de intrebarea lui Basescu: ce ne facem daca mostenitorul se naste cu handicap, il punem Rege?

Comentarii

comentariu

About the Author