Published On: sâm, Iul 27th, 2013

Politistul-comunitar Obreja investit prefect, fara Stancu si Constantin: “Vreau sa unesc toate fortele politice, sa fac o lucrare mareata. Cunosc legea 215, o sa mai cunosc si altele”

Share This
Tags

Investire Obreja

*Ziarul Infobraila continua protestul: Sintagma “prefectul Obreja”, inlocuita cu “politistul comunitar Obreja” si publicarea pozelor in care nu apare Gheorghi Obreja*

Ceremonia de investire a politistului comunitar Gheorghi Obreja in functia de prefect a avut loc astazi, ora 11.00, la Prefectura Braila.

Desi se anuntase participarea la eveniment a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, acesta nu a fost de fata cand Obreja a depus juramantul. Un singur membru al Guvernului a fost prezent la investitura, si anume Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM, Mediu de afaceri si Turism, pe care politistul comunitar a contactat-o in seara precedenta evenimentului.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu a participat la ceremonie, institutia fiind reprezentat de Florin Mija, vicepresedintele CJ. Stancu a criticat in termeni duri numirea lui Obreja, inca de cand totul era doar un zvon

Primarul Aurel Simionescu, si el un critic al numirii fostului lider PC, a fost prezent la Prefectura. Senatorul Catalin Boboc, presedintele PNL Braila, coleg de alianta a fostului PP-DD-ist Mihai Danut, cel care a pus la cale numirea politistului comunitar pe fotoliul de prefect, a fost si el prezent.

Ministerul de Interne a fost reprezentat de secretarul de stat Constantin Catalin Chiper, care i-a urat succes lui Obreja si i-a multumit pentru activitatea depusa fostului prefect al judetului Braila, Mihaela Marcu.

“Dupa aceasta ceremonie frumoasa va urma un moment foarte important in relatia dintre ministerul Afacerilor Interne si noul prefect, si anume schimbul de telefoane intre mine si noul prefect, pentru ca din acest moment domnul prefect este asa, intr-un fel de regim semi-militarizat sa zicem”, a declarat Chiper.

Ministrul PC, Maria Grapini, a tinut sa faca apel la colaborare intre institutiile locale si a mentionat ca Obreja este o persoana credincioasa: ”Este un om foarte credincios si cred ca acest lucru este necesar unui lider care ia decizii. (…) Fac apel ca Primaria, presedintele Consiliului Judetean, cei care conduc, sa inteleaga ca doar printr-o colaborare, cum spunea domnul Obreja, poate sa faca sa fie bine oamenilor”.

Obreja- ctitor de judet: “Sunt constient ca nu e suficient sa vreau doar eu binele Brailei”

politist comunitarPolitistul comunitar Obreja a declarat la investire, dupa ce si-a prezentat o scurta autobiografie, ca isi doreste sa realizeze “un proiect indraznet”.

Gheorghi Obreja nu se arata “speriat” de noua functie, apreciind ca stie ce il asteapta: “Nu ma sperie aceasta provocare, nu are de ce sa ma sperie. Cunosc Legea 215, sunt convins ca peste putin timp voi cunoaste foarte multe legi, pentru ca asta e datoria mea de acum incolo”.

“Mi-as dori din suflet, din inima sa unesc toate fortele politice si sa le chem si sa stam la masa absolut toti, din toate partidele. Sa facem un program comun, pana acum eu nu am avut cunostinta despre asa ceva. Indraznesc sa spun ca voi incerca sa fac aceasta lucrare mareata, zic eu, toate fortele sa aiba un singur program”, a declarat politistul-comunitar.

Noul prim-politist comunitar al judetului a vorbit si despre “binele Braila” si relatia dintre autoritatile locale.

“Sunt constient ca nu e suficient sa vreau doar eu binele Brailei, este absolut necesar sa isi doreasca binele brailenii, presedintele Consiliului Judetean si primarul municipiului si ceilalti primari”, a mai adaugat fostul presedinte PC Braila.

La eveniment a mai participat si vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, conservatorul Ionel Cel-Mare.

Reamintim faptul ca a luat decizia de a protesta fata de numirea lui Obreja in functia de prefect al judetului Braila prin inlocuirea  sintagmei “prefectul Gheorghi Obreja” cu “politistul comunitar Gheorghi Obreja”, in toate textele ce vor fi publicate. Mai mult decat atat, Ziarul Infobraila va atasa tuturor articolelor legate de Obreja, o poza ce infatiseaza doi politisti-comunitari.

Consideram ca aceasta numire a fost facuta in dispretul opiniei publice, tinandu-se cont doar de factori si conjuncturi politice.

Numirea vine dupa un amplu scandal mediatic care l-a avut in centru pe Obreja, cel care a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni. Schimbarea Mihaelei Marcu, unul dintre cei mai buni prefecti pe care i-a avut Braila, a fost adusa in discutie, imediat dupa ce fostul senator PP-DD, Mihai Danut a preluat conducerea Partidului Conservator Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-