Published On: mie, Iul 24th, 2013

Politistii braileni desfasoara actiuni pentru instiintarea posibilelor victime

Share This
Tags

Campanie talhariePolitistii Biroului Proximitate, din cadrul Politiei Municipiului Braila, timp de o saptamana au desfasurat ample activitati de informare si orientare pentru comerciantii sau agentii economici care detin terminale PayPoint, Payzone sau PayUp.

Politistii braileni au sustinut o activitate pentru a instiinta cetatenii despre metodele de operare ale autorilor inselaciunilor prin telefon. Scopul actiunii a fost acela de a aduce la cunostinta diferitele pretexte pe care infractorii le utilizau, pentru obtinerea unor sume importante de bani.

Saptamana trecuta, politistii au realizat o actiune in municipiul Braila, informand peste 200 de administratori sau vanzatori ai societatilor comerciale cu astfel de terminale, despre modalitatile de operare folosite de infractori si au oferit recomandari pentru preintampinarea situatiilor neplacute.

Procedura pe care infractorii o folosesc este urmatoarea: acestia cumpara o cartela telefonica, pentru a intra in posesia unui bon fiscal, pe care sunt tiparite informatii despre unitatea emitenta, pe care le utilizeaza, accesand site-ul Registrul Comertului pentru a obtine date despre societate, administrator si date de identificare fiscala. Prezentandu-se drept reprezentanti ai operatorului PayPoint, PayZone sau PayUp, faptasii vor solicita codurile de reincarcare a cartelelor telefonice sau alte date confidentiale, sub pretextul ca s-a defectat sistemul informatic. In unele cazuri, infractorii solicita chiar si oprirea activitatii punctului de lucru si distrugerea dovezilor activitatii infractionale, a ambalajelor, a bonurilor fiscale, dar si stergerea apelului telefonic.

In astfel de cazuri, nu trebuie transmisa nicio informatie solicitata, iar indicat ar fi sa fie verificata situatia, apeland la Serviciul de Asistenta Clienti/Parteneri ai operatorului PayPoint, PayZone sau PayUP.

Comentarii

comentariu

About the Author

-