Published On: lun, Iul 8th, 2013

Politistii au aplicat sanctiuni in valoare de 20.000 lei

Share This
Tags

politia* Politistii braileni au desfasurat mai multe actiuni pentru prevenirea infractionalitatii in mediul urban si rural *

In perioada 5- 7 iulie 2013, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 54 de societati comerciale, 43 de producatori particulari, 9 intreprinderi individuale si 14 asociatii familiale au legitimat 253 de persoane, dintre care 88 au fost controlate corporal sumar, au aplanat 5 conflicte si au controlat in trafic 93 de autovehicule, fiind retinute doua permise de conducere.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 89 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 20.750 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au desfasurat o actiune in mediul rural, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool.

Astfel, au fost efectuate 69 de testari cu aparatul etilotest, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale (una pentru consum de alcool si 5 pentru alte abateri), in valoare totala de 1.530 de lei, si au retinut un permis de conducere.

A fost depistat in trafic, pe DJ 212, in afara localitatii Tichilesti, P.Alexandru (26 de ani), din municipiu, care conducea autoturismul in timp ce se afla sub influenta baturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat, a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 720 de lei, si i-a fost retinut permisul de conducere in vederea suspendarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-