Published On: lun, Iul 8th, 2013

Persoanele fizice autorizate pot incheia contracte individuale de munca cu terte persoane

contract de muncaDirectia Generala a Finantelor Publice judet Braila reaminteste ca persoanele fizice autorizate isi pot desfasura activitatea individual si independent sau pot angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca incheiat conform Legii nr.53/2003 privind Codul Muncii.

Persoana fizica autorizata nu va fi considerata angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza in scopul exercitarii activitatii pentru care a fost autorizata, chiar daca colaborarea este exclusiva.

Mentionam ca, potrivit prevederilor O.U.G. nr.44/2008, si intreprinderile individuale pot angaja terte persoane cu contract individual de munca si pot colabora cu alte persoane fizice autorizate, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobândit.

Titularul persoanei fizice autorizate si titularul intreprinderii individuale nu pot incheia contracte individuale de munca cu entitatile pe care le reprezinta!

Legea nr.40/2013 privind aprobarea O.U.G. nr.46/2011 pentru modificarea si completarea art.17 din O.U.G. nr.44-2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.129/2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-