Published On: mie, Iul 17th, 2013

Parcul Zoo, in topul preferintelor brailenilor

zoo intrareDe cativa ani s-a putut observa o modernizare constanta a Gradinii Zoologice din Braila, facand din aceasta locatie una dintre cele mai cautate atat de copii, cat si de adulti. Pe langa faptul ca spatiul ofera foarte multa verdeata si aer curat, o plimbare pe aleile parcului poate servi drept atlas zoologic pentru micii curiosi.

“Zoo Braila dispune de 13 ingrijitori si de personal auxiliar precum casierii, echipa fiind extraordinar de muncitoare si  unita”, conform declaratiei administratorului parcului.

Amplasamentele animalelor se intind pe 1,9 ha, continand 31 specii de mamifere si 18 specii de pasari, atat exotice, cat si indigene. Familia Zoo s-a marit cu un nou exemplar din specia Vatusi (n.r. vaca africana), adusa recent, dar si prin nasterea unui nou membru in familia poneilor, mititelul avand doar cateva luni.

Hrana animalelor este asigurata prin contract de doi mari retaileri, dar nu poate acoperi intru totul necesitatile fiecarei specii, eforturile financiare si cheltuielile parcului fiind in continuare extrem de mari.

zoo animale“Zoo Braila functioneaza in baza autorizatiilor obtinute de la Agentia de Mediu din punct de vedere al reglementarilor de mediu si de la Directia Sanitar Veterinara, in ceea ce priveste conditiile sanitare si igienice”, a mai declarat administratorul.

Acesta a mai mentionat si faptul ca se asteapta la o crestere a numarului de clienti pe perioada verii, atat datorita vacantei, dar si faptului ca multi galateni trec pragul Parcului Zoo Braila pe perioada renovarii Zoo Garboavele din Galati.

Ca orice alta societate cu reguli si Zoo se ghideaza dupa niste principii in ceea ce priveste hrana animalelor. In custile speciilor periculoase  nu intra decat 1-2 persoane desemnate prin Regulamentul Interior pentru curatenie sau hrana, ba chiar si medicul veterinar are nevoie de asistenta acestora in momentul in care le verifica starea de sanatate.

zoo“Problema cu care se confrunta personalul parcului este faptul ca in ciuda masurilor luate, precum gard electrificat sau bara de protectie peste care nu se trece, parintii, din dorinta lor de a-si multumi copii, ii expun pe acestia la deosebite riscuri. Animalele sunt totusi salbatice, reactiile lor sunt imprevizibile si daca nu se respecta masurile de siguranta semnalizate in intreg parcul prin panouri, exista riscul unor accidente nedorite. Dorim sa sensibilizam pe aceasta cale constiinta parintilor si sa-i facem sa realizeze ca totusi un parc Zoo nu este un parc de joaca”, a declarat administratorul.

In acest sens, copiii au la dispozitie un loc de joaca special amenajat unde-si pot petrece timpul dupa vizitarea animalelor.

ZOO Braila se va moderniza constant si va incerca sa imbunatateasca si sa aduca un plus de confort vizitatorilor, si cu siguranta va ramane in topul preferintelor brailenilor pentru petrecerea timpului liber, fiind o oaza de liniste si aer curat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-