Published On: mar, Iul 23rd, 2013

Omar Hayssam ar putea ajunge astazi la Tribunalul Bucuresti

Share This
Tags

hayssam omarOmar Hayssam ar putea fi adus astazi la Tribunalul Bucuresti. Fiind acuzat de savarsirea infractiunii de delapidare, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro, se va judeca un nou termen in dosarul “Manhattan”.

Hayssam a fost trimis in judecata in acest dosar, de procurorii DIICOT, in octombrie 2012, alaturi de fratele sau, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture si doi parteneri de afaceri, Viorel Mafteuca si Doina Faladanschi.

Cei cinci au constituit un grup infractional organizat si au actionat premeditat si planificat in vederea nerestituirii creditelor si trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water sI SC Rio Soft Drinks SA, in cadrul altor societati din “Grupul Manhattan”.

Procurorii sustin ca Hayssam si cei 4 complicii au contractat imprumuturi bancare in numele Bucovina Mineral Water si Rio Soft Drinks SA, dupa care au transferat patrimoniile celor doua companii (fabrica de sucuri Rio din Timisoara si fabrica de imbuteliere ape minerale si sucuri Bucovina din Vatra Dornei) catre alte societati reale sau fantoma din “Grupul Manhattan”.

Prejudiciul produs este de aproximativ 78 milioane de lei pentru delapidare, in jur de 2 milioane de lei pentru evaziune fiscala, 17 milioane de lei pentru spalare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 milioane de euro.

Instantele din Romania l-au condamnat pe Omar Hayssam in patru dosare. Pentru rapirea jurnalistilor in Irak, 20 de ani de inchisoare, pentru dosarul “Volvo Truck” 16 ani, pentru dosarul “Foresta Nehoiu” 2 ani, iar pentru trecerea frauduloasa a frontierei, 2 ani. Primele trei condamnari sunt definitive.

Comentarii

comentariu

About the Author

-