Published On: vin, Iul 19th, 2013

Omar Hayssam a fost predat autoritatilor romane

Share This
Tags

hayssam omarIn aceasta dimineata Omar Hayssam a fost predate Politiei Romane. Autoritatile romane au reusit aducerea lui pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoare de 20 de ani.

Omar Hayssam a fost acuzat pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti rapiti in Irak.

Pedeapsa a fost stabilita de instantele romanesti.

“In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman”, afirma purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu intr-un comunicat de presa intitulat “Aducerea in Romania a domnului Omar Hayssam”.

Totodata acesta mentioneaza si multumirile sefului statului, Traian Basescu, pentru institutiile statului si ofiterii de politie care timp de mai bine de 5 ani au urmarit cu mare tenacitate aducerea in tara a lui Hayssam.

“Administratia prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara a domnului Omar Hayssam ,dar subliniaza faptul ca detaliile suplimentare nu pot fi facute publice”,se arata in comunicatul purtatorului de cuvant.

Omar Hayssam este un om de afaceri sirian, cu cetatenie romana,nascut in anul 1963.

La 26 aprilie 2006 Hayssam a fost eliberat din arest, iar pe 30 iunie a fugit din Romania.

Pana in acest moment singurii care au fost trasi la raspundere in acest caz au fost Sefii Seviciilor de Informatii si procurorul general al Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-