Published On: mie, Iul 24th, 2013

Obligatiile persoanelor nerezidente pentru desfasurarea actiunii in Romania

Share This
Tags

finanteDirectia Generala a Finantelor Publice a introdus obligatia persoanelor straine ce isi desfasoara activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente in Romania, sa stabileasca unul dintre aceste sedii ca loc de desfasurare a activitatii ca fiind permanent, pentru indeplinirea obligatiilor ce ii revin.

Contribuabilii nerezidenti au indatorirea de a depune “Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru contribuabilii nerezindenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente” si sa indice sediul stabilit. Declaratia se va completa in 2 exemplare, din care originalul se depune la organul fiscal competent, iar copia se pastreaza de catre contribuabil.

Personele nerezidente care isi desfasoara activitatea in Romania, prin unul sau mai multe sedii permanente au obligatia sa depuna pana 31 iulie 2013 declaratia de inregistrare fiscala, ce va cuprinde lista sediilor stabile inregistrate fiscal pana la 30.06.2013, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi platitoare de salarii sau venituri asimilate salariilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-