Published On: mie, Iul 24th, 2013

O braileanca a incercat sa introduca in penitenciar trei telefoane mobile

Share This
Tags

telefoaneIntr-o informare de presa remisa pe adresa redactiei Infobraila, se arata faptul ca, pe data de 24 iulie 2013, in jurul orei 10:00,  la controlul specific efectuat in Postul de Control numarul 1, s-a descoperit asupra unei vizitatoare A.M.I. din comuna Gropeni, judetul Braila, ascunse intr-un recipient ce continea carne tocata, trei telefoane mobile, un card de memorie si un incarcator improvizat.

Persoana in cauza s-a prezentat pentru acordarea vizitei cu detinutul H.M. condamnat la 4 ani si 8 luni de inchisoare, pentru comiterea infractiunii prevazute de Legea 86/2006-privind Codul Vamal, acesta aflandu-se in custodia Penitenciarului Braila, pentru executatea pedepsei. Avand in vedere faptul ca obiectele descoperite  sunt interzise, fapta care intra sub incidenta Legii nr.83/2010, de modificare si completare a Legii 275/2006, conducerea Penitenciarului Braila  a dispus mai multe masuri. Anuntarea organelor de cercetare penala din cadrul Sectiei de Politie Braila, predarea bunurilor respective si punerea la dispozitie a probelor administrate si a persoanei vizitatoare organelor de cercetare penala, restrictionarea accesului in penitenciar a persoanei vizitatoare, avand in vedere potentialul risc  de introducere a obiectelor interzise ascunse  in continutul pachetelor.

Vizitatorilor care nu respecta regulile de vizitare a perosanelor private de libertate, li se poate interzice accesul in unitate pentru o perioada de pana la sase luni. Bunurile interzise detinutilor sunt:arme si obiecte periculoase, bauturi alcoolice, aparatura electronica, droguri, medicamente, bani si bijuterii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-