Published On: mie, Iul 24th, 2013

Nicolaescu le-a cerut managerilor sa faca tot posibilul sa nu taie din salarii

Share This
Tags

Eugen_Nicolaescu copyMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, le-a spus managerilor de spitale sa acopere necesarul de finantare fara a taia din salariile angajatilor, aratand astfel ca daca vor avea mai multe consultatii in ambulatoriu si internari de zi, s-ar putea sa aiba si mai multi pacienti multumiti.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, presedintele si vicepresedintele CNAS, Cristian Busoi si Ciprian Bogdan, secretarii de stat Raed Arafat si Adrian Pana au discutat, marti, in videoconferinta, cu vicepresedintele Federatiei Sindicale Sanitas, Marius Sepi, prefectii tuturor judetelor, managerii spitalelor publice, directorii Directiilor de Sanatate Publica si ai Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate.

Eugen Nicolaescu, a mai spus ca principala directie de reforma  pe care conducerile  Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate o au in vedere  este echilibrarea componentelor sistemului sanitar.

Ministrul sanatatii le-a solicitat managerilor de spitale sa gaseaca resursele necesare pentru ca pana la sfarsitul anului 2013 activitatea sa se desfasoare fara probleme majore si sa  acopere necesarul de finantare, fara a taia din salariile personaluilui medical.

In cadrul sedintei s-a stabilit faptul ca, pana pe data de 15 august  2013, prefectii judetelor trebuie sa evelueze planurile de masurile  intocmite de managerii spitalelor, cu consultarea Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate si a Directiilor de Sanatate Publica, sub coordonarea consiliiror locale.

In ceea ce priveste proiectul privind salarizarea personalului medical, ministrul Sanatatii a spus ca intentioneaza inceperea proiectului, mai intai ca pilot pe cateva spitale, in primul trimestru din anul 2014, pentru a scoate cadrele medicale din grila bugetara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-