Published On: Soare, Iul 7th, 2013

Nationala de volei feminin s-a calificat la turneul final

 voleiNationala de volei feminin a Romaniei a incheiat meciurile din grupa A a Ligii Europene, sambata, la Varna, cu o victorie in fata Ungariei, scor 3-2, si se pregateste de turneul final din Bulgaria, din 13-14 iulie.

In primele doua meciuri la turneul de la Varna, Romania a cedat in fata Bulgariei, cu 0-3 si a invins Turcia, cu 3-2.

Tricolorele incheie astfel grupa A pe locul secund, cu 20 de puncte, dupa Bulgaria 24 puncte, care este deja calificata la turneul final, in calitate de natiune organizatoare si care va mai juca sambata seara cu Turcia 16 puncte. Rezultatul nu va mai afecta insa calificarea Romaniei la turneul final, care este programat in 13-14 iulie, la Varna.

La primul turneu din cadrul competitiei, de la Bursa, tricolorele au obtinut o singura victorie, 3-2 cu Bulgaria, fiind invinsa apoi de Turcia si de Ungaria, cu acelasi scor, 1-3.

Al doilea turneu a avut loc la Kecskemet, tricolorele invingand Turcia, cu 3-0, si Ungaria, cu 3-2, dar cedand in fata Bulgariei, cu 2-3.

Cel de-al treilea turneu, desfasurat la Craiova, a adus Romaniei trei victorii, 3-0 cu Ungaria, 3-2 cu Bulgaria si 3-1 cu Turcia.

Liga Europeana se desfasoara cu opt echipe, impartite in doua grupe. Din Grupa B fac parte Germania, Serbia, Israel si Belgia. Germania si Belgia sunt deja calificate la turneul final.

Forul european de profil a impus schimbari de regulament in competitie, cea mai importanta fiind faptul ca seturile se vor incheia la 21, nu la 25, cu exceptia setului cinci, decisiv, care se va juca tot pana la 15.

Comentarii

comentariu

About the Author

-