Published On: mie, Iul 17th, 2013

Mircea Bodolan a fost declarat incompatibil de ANI

Share This
Tags

Mircea Bodolan net* Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale *

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, directorul teatrului ”Maria Filotti”, Mircea Bodolan, a fost declarat incompatibil deoarece in perioada 1 iulie – 13 decembrie 2011, a exercitat, simultan, functii de conducere la doua institutii publice de cultura – manager al teatrului si director la Casa de Cultura Sector 3 Bucuresti. In situatia managerului de la teatrulMaria Filotii se mai afla si trei fuctionari publici, un consilier superior in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras – Severin, un director executiv adjunct la Directia de Sanatate Publica Arad si un secretar al comunei Frumusani, jud. Calarasi.

“BODOLAN OPRISAN MIRCEA s-a  aflat  in stare de incompatibilitate  in  perioada 01 iulie 2011 – 13 decembrie 2011, intrucat a exercitat, simultan, functii de conducere la doua institutii publice de cultura, respectiv Manager al Teatrului „Maria Filotti” Braila si Director la Casa de Cultura Sector 3, Bucuresti. Astfel, BODOLAN OPRISAN MIRCEA nu a respectat dispozitiile art. 3, alin. (1), lit. d) din O.U.G nr. 189/2009, potrivit carora „Managementul institutiilor publice de cultura poate fi incredintat unei persoane fizice care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii nu detine o functie de conducere la o alta institutie din Romania”, informeaza ANI

ANI informeaza ca toate persoanele au luat la cunostinta despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu exceptia lui Negru Dana Gabriela, persoanele evaluate nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

„Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”, informeaza ani.

La inceputul lunii martie, Mircea Bodolan si-a incetat activitatea de manager al Teatrului “Maria Filotti”, deoarece Comisia de Evaluare a scos la iveala o serie de aspecte pe care fostul manager nu le-a dus la bun sfarsit, aici fiind vorba despre respectarea angajamentelor fata de desfasurarea diverselor activitati cultural-artistice la nivelul Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-