Published On: mie, Iul 31st, 2013

Ministrul Apararii, declaratie halucinanta: “Spatiul aerian al tarii este fortat aproape zilnic de avioane neidentificate”"

Share This
Tags

mircea dusaPrezent la un eveniment in Pitesti, la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I”, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a facut o declaratie halucinanta legata de violarea spatiului aerian al tarii.

Ministrul a spus ca este necesara achizitionarea de avioane F-16 deoarece spatiul aerian al tarii este fortat de “avioane care nu sunt identificate”.

“Sa stiti ca este foarte necesar sa achizitionam avioanele pentru ca aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat, probabil n-ar trebui sa va spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol si in acel moment suntem nevoiti sa ridicam in aer avioanele de vanatoare cu procedurile de somare pentru ca acele avioane sa iasă din spatiul de survol al tarii”, a precizat Dusa.

Potrivit ministrului, ieri noaptea (n.r. - - in noaptea de luni spre marti) a avut loc un astfel de eveniment.

“Sunt tot felul de situatii cand noi, pe procedurile internationale si europene pe care le avem pe aceasta speta, actionam, dar nu va pot spune daca am actionat in forta”, a mai adaugat oficialul.

Comentarii

comentariu

About the Author