Published On: mie, Iul 24th, 2013

Ministerul Sanatatii reorganizeaza structura spitalelor

Share This
Tags

Spital8Spitalele care au cel putin 20 de paturi, organizandu-se in forma de spitalizare de zi, pot face internari pentru cel mult 12 ore, arata proiectul Ministerului Sanatatii .

Spitalul este unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, care furnizeaza servicii medicale si care se organizeaza cu minim 20 paturi pentru spitalizare continua se precizeaza in proiect, pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital, in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare, cu modificarile si completarile ulterioare.

“Spitalizarea de zi este o forma de internare prin care se asigura asistenta medicala de specialitate, curativa si de recuperare, concentrand intr-un numar maxim de 12 ore in timpul zilei, efectuarea de examinari, investigatii, acte terapeutice realizate sub supraveghere medicala. La nivelul acestor structuri se pot furniza servicii programabile de diagnostic, tratament si monitorizare pentru pacientii care nu necesita supraveghere pentru o durata mai mare de 12 ore”, se mentioneaza in proiectul Ministerului Sanatatii.

Unitatea de spitalizare de zi se organizeaza diferit la nivelul unitatatii sanitare. Paturile de spitalizare de zi sunt trecute separat intr-o evidenta a spitalului si nu se includ in numarul total de paturi de spitalizare continua.

Pentru unitatea de spitalizare de zi, aferent saloanelor vor fi cabinete de consultatii medicale, cabinet asistente medicale, sali de tratamente sau pansamente, sali pentru mici interventi, salon ATI (SPA), oficiu alimentar, grupuri sanitare pacienti, grupuri sanitare personal, spatii pentru materiale sanitare si consumabile, spatii depozitare lenjerie curata/lenjerie murdara, spatiu pentru depozitarea temporara a deseurilor periculoase, spatiu pentru ustensile de curatenie, si vestiare, daca saloanele nu sunt prevazute cu spatiu cu aceasta destinatie, se mai aratai in proiect.

Spitalizarea de zi se va organiza unitar sau vor fi nominalizate paturi pentru grupuri de specialitati medicale si paturi pentru grupuri de specialitati chirurgicale, avand sau nu corespondenta cu sectiile cu spitalizare continua.

Spitalele care au in structura spitalizare de zi, vor avea termen 6 luni pentru reorganizare, conform proiectului de ordin, iar unitatile sanitare care functioneaza cu mai putin de 20 de paturi vor fi organizate ca unitati ambulatorii cu sau fara paturi de spitalizare de zi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-