Published On: mar, Iul 2nd, 2013

Medicii fara studii superioare, evaluati dupa criterii de performanta

medici-Ministrul Sanatatii a declarat luni ca a prezentat formele intermediare a patru proiecte de acte normative care urmeaza sa fie promovate de catre Ministerul Sanatatii: legea malpraxisului, legea de salarizare a personalulului medical, statutul spitalelor si pachetul de baza pentru servicii medicale.

Referitor la salarizarea personalului medical fara studii superioare, Nicolaescu a precizat ca si in cazul acestor angajati vor fi elaborate criterii de performanta si de apreciere in functie de care sa poata creste salariile.

Ministrul Sanatatii a precizat ca ideea principala va fi necesitatea ca personalul sanitar sa fie scos din subcategoria salariatilor bugetari, astfel incat salarizarea lor sa poata fi negociata.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca medicii si restul personalului din sistemul sanitar ameninta din iulie cu proteste, greve si chiar demisii, din cauza salariilor mici, a conditiilor de lucru si a modului in care sunt tratati angajatii din sanatate.

Personalul medico-sanitar reclama, in primul rand, salariile mici, echivalentul a 200 de euro pe luna pentru un rezident si, respectiv, 500 de euro in cazul unui specialist, dar si conditiile de lucru si modul in care este tratat de catre autoritati si chiar de catre unii pacienti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-