Published On: mar, Iul 2nd, 2013

Mazare: “Moldovenii sunt simpatici, au fete frumoase, dar au alta modalitate de a gandi”

radu-mazare-manechine-cristi-cimpoesPresedintii consiliilor judetene, primarii si sefii institutiilor publice din judetele Constanta si Tulcea isi doresc infiintarea Regiunii „Dobrogea”, formata din judetele Constanta si Tulcea si nu sunt de acord ca judetele lor sa participe la o regiune sud-est, alaturi de judetele Galati, Braila, Buzau si Vrancea.

Infiintarea Regiunii „Dobrogea” este sustinuta si de Guvern, fapt confirmat la Constanta de Liviu Dragnea.

Lobby-ul Guvernului la Comisia Europeana, pentru aprobarea regionalizarii in varianta 8+1, adica opt plus Regiunea „Dobrogea”, este bazat pe argumente suficient de puternice, care fac ca la acest moment sansele de reusita sa fie foarte mari.

Intrebat de regionalizare si implicit de judetele Braila si Galati, mazare a declarat:“Moldovenii sunt simpatici, au fete frumoase, dar au alta modalitate de a gandi”.

Punctul de vedere al lui Radu Mazare a fost sustinut de presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, care a precizat ca ideea infiintarii unei regiuni formate numai din judetele Constanta si Tulcea a fost primita cu entuziasm atat de tulceni, cat si de toti primarii localitatilor tulcene:

„Am vorbit cu cetatenii din Tulcea si i-am intrebat: <Ce-ati spune ca Dobrogea sa devina o regiune?>. Vreau sa va spun ca in unaimitate, si chiar cu exaltare, oamenii spuneau ca daca vom reusi sa facem acest lucru putem intra in istorie. Am stat de vorba si cu primarii din Tulcea si toti, la unison, merg in aceasta directie si isi doresc acest lucru, de creare a regiunii Dobrogea”, a declarat Horia Teodorescu.

„In opinia mea, este singura regiune din Romania care poate fi compusa numai din doua judete. Nu mai exista alte doua judete in tara care, doar ele doua unite, sa poata asigura dezvoltarea”, a declarat Liviu Dragnea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-