Published On: mie, Iul 24th, 2013

MAI doreste infiintarea unui laborator de analize pentru narcomani

Share This
Tags

laborator-analizeInfiintarea unui laborator de analize toxicologice si a unor programe de cercetare medicala si dezvoltarea sistemului de asistenta pentru narcomani sunt prevazute in doua proiecte de hotarari de guvern (HG), lansate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) in dezbatere publica.

Potrivit MAI, dupa ce vor fi aprobate, cele doua programe vor fi puse in aplicare de catre Agentia Nationala Antidrog (ANA). Proiectele  urmaresc atat  dezvoltarea si consolidarea sistemului national integrat de prevenire si asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de stupefiante, cat si actiuni de informare a populatiei  cu privire la efectele provocate de consumul de droguri, alcool si tutun.

Reprezentantii MAI spera ca aprobarea Hotararilor de Guvern  sa duca si  la:”indeplinirea standardelor minime obligatorii  de organizare si functionare a centrelor de furnizare de servicii pentru consumatori si infiintarea unui laborator specializat de analize toxicologice si medicale in cadrul caruia sa fie derulate programe de cercetare medicala”.

ONG-urile urmeaza sa intocmeasca proiecte si asfel  sa atraga bani  de la Uniunea Europeana, sumele astfel sa fie folosite pentru infiintarea programului gestionat de Agentia Nationala Antidrog.

Comentarii

comentariu

About the Author

-