Published On: vin, Iul 19th, 2013

Lucia Varga ingrijorata de situatia padurilor din Romania

Share This
Tags

paduriMinistrul delegat  pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a declarat ca, din pacate, padurile  Romaniei au fost distruse cu complicitatea multor angajati silvici,fiind nevoie de plangeri penale si in interiorul institutiilor,nu numai impotriva celor care au facut taierile ilegale de lemn.

Lucia Varga a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca:”Am inceput curatenia in sistemul silvic,  dar suntem numai la inceput de drum. Vom prezenta saptamana viitoare rapoartele de control ale inspectoratelor silvice teritoriale. Vinovati sunt nu numai padurarii si sefii de ocoale, pentru ca s-au facut taieri necontrolate cu cardasia fostilor directori.Romsilva a luat primele masuri pana in 15 iulie, asa cum am dispus,  si a identificat primii vinovati. O parte dintre angajatii inspectoratelor silvice nu isi fac treaba cum ar trebui, inca se fac ca fac controale,iar acestia vor trebui sa plece. Problema majora pe care o avem este ca trebuie sa facem plangeri penale si in interiorul institutiilor, nu numai impotriva celor care au facut taierile ilegale. Din pacate padurile din Romania au fost distruse cu complicitatea multor angajati silvici”, a spus Lucia Varga.

Aceasta a mai mentionat faptul ca,la nivel national,au avut loc in ultima perioada,peste 7000 de controale in domeniul silvic,care s-au soldat cu 420 de dosare penale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-