Published On: joi, Iul 11th, 2013

“Linking Generations” un nou proiect sustinut de Clubul Voltin

Echipa voluntarilor SEVProiectul “Linking Generations” pune la un loc tinerii voluntari SEV si locali din mai multe culturi, cateva metode de educatie non-formala, stimuleaza actiunea in comun a trei generatii (copii, tineri si varstnici) dand astfel substanta comunitatii.

In proiect sunt implicati cinci voluntari SEV din: Armenia, Bulgaria, Franta, Spania si Italia care vor desfasura un stagiu de 7 luni in institutiile din judetul Braila: 2 gradinite, 2 scoli, 2 centre pentru varstnici din municipiul Braila si 3 comunitati gazda: una in municipiu, si 2 in comunitati rurale (Chiscani si Tichilesti).

“In cadrul proiectului nostru finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune – Serviciul European de Voluntariat, Clubul Voltin in parteneriat cu Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila vom organizeaza, in perioada 1 iulie – 15 august 2013, ateliere de limba si cultura specifice tarii fiecarui voluntar SEV, in cadrul “Clubului de Vacanta“, care cuprinde multe alte actiuni pentru copii si tineri, organizat de Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila”, se arata intr-un comunicat de presa.

Astfel voluntarii SEV ai proiectului “Linking Generations”: Svetlata Georgieva din Bulgaria, Yana Baghdasaryan din Armenia, Alessia Bruni din Italia, Laurent Auger din Franta si Alfredo Valls din Spania vor desfasura traininguri de limba si cultura traditionale specifice fiecarei tari folosind metode ale educatiei non-formale.

Poster Club de VacantaWorkshop-urile se adreseaza grupelor de copii cu varste intre 6 si 10 ani si adolescentilor cu varste intre 13 si 18 ani.

Activitatile se desfasoara de luni pana joi, la sediul Bibliotecii “Panait Istrati” Braila de langa Piata Poligon, in intervalul orar 11.00-12.30 pentru copii iar dupa-amiaza pentru adolescenti de la ora 16.00-17.00.

Luni are loc atelierul de limba si cultura italiana unde mai sunt 6 locuri disponibile, Marti se tine atelierul de limba si cultura francesa unde mai sunt doar 2 locuri disponibile, miercuri are loc atelierul de pictura si Origami, Istoria Artelor, unde mai sunt disponibile 7 locuri iar joi are loc atelierul de limba si cultura spaniola unde mai sunt disponibile 4 locuri.

Toti tinerii doritori de o experienta multiculturala proprie cunoscand limba si cultura tarilor voluntarilor SEV sunt asteptati sa participe.

Comentarii

comentariu

About the Author

-