Published On: mar, Iul 2nd, 2013

Judecatorii braileni, de partea victimelor violentei domestice

violenta-domestica-ce-spune-legeaViolenta domestica este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta societatea contemporana. Asemenea unei boli care macina in tacere, violenta in cuplu naste victime care indura chiar si ani buni pana ajung sa recunoasca chinurile pe care le indura.

Legea pentru prevenirea si combaterea violentei in familie este invocata tot mai des in instantele brailene, iar rezultatele nu intarzie sa apara. Tot mai multi avocati reusesc sa obtina ordine de protectie pentru clientii lor, victime ale violentei in familie, si, nu de putine ori, sotii recalcitranti sunt dati afara din locuinta, in baza hotararilor judecatoresti. Mai nou, sunt admise probe constand in inregistrari audio-video.

Un caz relevant este cel al unei brailence din cartierul Hipodrom, mama a unei fetite in varsta de 7 ani, care, nemaisuportand amenintarile si injuriile pe care i le aducea sotul aflat mai mereu in stare avansata de ebrietate, a apelat la serviciile unui avocat, obtinand din partea instantei emiterea unui ordin de protectie.

Astfel, in toamna anului trecut, Ana Ecaterina M. a introdus actiune civila pentru emiterea unui ordin de protectie, fiind reprezentata de avocatul Bogdan Botea. Femeia l-a chemat in judecata pe sotul ei, Costel M., care, din luna februarie 2012, a inceput sa consume bauturi alcoolice in exces, provocand scandaluri in familie, scandaluri la care asista si fetita lor de doar sapte ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-