Published On: Soare, Iul 21st, 2013

Invatamantul romanesc – fabrica de someri

Share This
Tags

schimbari in invatamant poza pntru netPotrivit statisticii Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), in luna iunie a acestui an si-au depus dosarele 3.970 de absolventi braileni, dintre care 3.404 sunt tineri care au terminat liceul.

Numarul acestora se mareste in fiecare an, astel ca anul acesta sunt cu 40% mai multi fata de anul trecut.

Liceele care au dat cei mai multi someri sunt cele de specialitate, scolile profesionale  si cele postliceale.

Absolventii pot beneficia de indemnizatia de somaj daca fac dovada ca, in 60 de zile de la data absolvirii, nu au reusit sa-si gaseasca un loc de munca.

Termenul limita de depunere a dosarului este 29 iulie. Acesta trebuie sa contina: actul de identitate al absolventului, in original si copie, actele de studii si de calificare, in original si copie, adeverinta medicala din care sa reiasa ca persoana este apta de munca, acte eliberate de organele fiscal din care sa reiasa ca persoana nu realizeaza venituri.

Cuantumul indemnizatiei de somaj pe care il primesc absolventii este de 250 de lei, lunar, timp de o jumatate de an.

Aproape 100.000 de copii lipsesc in acest moment din sistemul de invatamant romanesc. Copii care nu se regasesc in scoli au varste cuprinse intre 6 si 16 ani.

In prezent scolile profesionale sunt urmate de 12.000 de elevi, iar numarul acestora va creste pana la 19.000 in anul scolar 2013-2014.

Valoarea sistemului educational romanesc  scade de la un an la altul. Sunt nenumarate motive care au dus la aceasta situatie, de la subfinantarea sectorului  si salariile mizerabile pana la nivelul slab de pregatire al cadrelor didactice.

Din pacate, toate aceste motive se traduc prin elevi tot mai slab pregatiti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-