Published On: joi, Iul 18th, 2013

Incepand cu luna septembrie, 11% din personalul Postei va fi disponibilizat

Share This
Tags

posta-romanaUn numar de 3.650 de angajati ai Postei Romane vor fi concediati din luna septembrie, reprezentand 11% din total, ca parte a procesului de restructurare a companiei care vizeaza restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de salariati ai operatorului postal.

La sfarsitul anului trecut, Posta avea 32.887 salariati.

“Incepand cu luna septembrie 2013, din cadrul Postei Romane vor fi disponibilizasi 3.650 de angajati, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluarii competentei profesionale, abaterilor disciplinare cat si a optiunii individuale. Procesul de disponibilizare va fi aplicat fara sa fie afectata derularea normala a activitatilor Postei Romane la nivel national”, s-a precizat intr-un comunicat al Postei.

Anuntul a fost facut in cadrul unei intalniri care a avut loc joi la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), la care au fost prezenti presedintele Consiliului de Administratie Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), conducerea executiva a operatorului, reprezentantiei MSI si conducerea Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania

“Tematica discutiilor a privit procesul de restructurare si modernizare a Postei Romane, disponibilizarile colective si masurile pentru eficientizarea activitatii companiei. A fost analizat graficul de aplicare a procesului de disponibilizare colectiva derulat in conformitate cu acordul incheiat intre conducerea executiva a Postei Romane si Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania”, se mentioneaza in comunicat.

Se mai precizeaza in comunicat faptul ca scopurile principale ale echipei de management a CNPR sunt cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

Comentarii

comentariu

About the Author

-