Published On: lun, Iul 1st, 2013

Incep examenele scrise ale bacalaureatului

elevi-teze-bac-IIElevii care au absolvit clasa a XII-a vor sustine astazi proba scrisa la Limba si Literatura Romana. La proba scrisa de limba romana  vor primi trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare. Subiectele vor fi diferite, in functie de profilul urmat de elevi.

Potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean, numarul elevilor care vor sustine examenul de bacalaureat in judetul Braila este de 2.138.

Cele sase centre de examen in care se va sustine examenul sunt: Colegiul “Nicolae Balcescu”, Colegiul “Ana Aslan”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul “Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic “Costin D. Nenitescu”, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”. Centrele de evaluare sunt stabilite la Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” si Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”.

Elevii de la profilul real care sustin bac-ul au primit la subiectul I un text din George Calinescu – “Scrinul negru”. Subiectul a verificat cunostintele de vocabular, elevilor cerandu-li-se sa gaseasca sinonimele la „mormane” si ”uzate”. De asemenea, li s-a cerut sa faca o expresie cu cuvantul “umar”.

La subiectul al II-lea la limba si literatura romana pentru profilul real, elevii au primit cerinta de a scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte (15-30) de randuri despre importanta alegerii unui model in viata.

La subiectul al III-lea, la eseu, pentru cei de la real subiectul a fost: redacteaza un eseu de 600-900 de cuvinte (doua-trei pagini) in care sa prezinte tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii de la profilul uman au primit la subiectul I – „Accidentul“, de Mihail Sebastian – pe baza acestui text, printre alte cerinte, elevii au avut de gasit sinonime si de identificat doua cuvinte care sa dovedeasca genul caruia ii apartine textul.

Subiectul II a constat intr-un text argumentativ despre importanta jurnalului in viata unui adolescent, iar la subiectul III  elevii au avut de argumentat simbolismul.

Potrivit datelor Ministerului Educatiei la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au inscris pentru sustinerea probei scrise de Limba si literatura romana 162.338 de candidati.

Examenele scrise ale bacalaureatului vor continua in 2 iulie cu proba la limba si literatura materna, in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-