Published On: joi, Iul 4th, 2013

AUDIO: Inalt ierarh al BOR ataca UE si gazele de sist, de langa mormantul lui Stefan

Share This
Tags

pimen zaineaIn seara zilei de 1 iulie 2013, IPS Pimen a fost prezent la Manastirea Putna, la privegherea Sfantului Voievod Stefan cel Mare, care este inmormantat in acest lacas de cult. Anul acesta s-au comemorat 509 ani de la trecerea in nefiinta a domnitorului Moldovei. Cu aceasta ocazie, ierarhul a tinut o predica in fata a sute de credinciosi prezenti la eveniment. Spre sfarsitul cuvantarii, in care a evocat personalitatea religioasa si de “ctitor de tara” a lui Stefan cel Mare, Pimen a criticat in mod dur demersurile autoritatilor de a initia in Romania exploatarea gazelor de sist, se arata pe blogul jurnalistului independent Alin Cristea.

Gazele de sist-”un plan diabolic”, “o crima”

“In seara aceasta, sigur, traim momente de mare bucurie. Ne aflam aici, la Putna, langa Stefan cel Mare. Momente de bucurie pentru cantarile de la strana, si unele au fost cantate si de fratii nostri intru neam si credinta de dincolo de frontiera de astazi, din Ucraina, Bucovina cealalta. Frumos! Cine credea in timpul regimului comunist ca vom trai vremuri sa vedem manastirile pline de calugari, cantarile bisericesti frumoase, ca in vremurile de demult, mesteri iconari, maici care brodeaza si asa mai departe? Sunt momente de bucurie, de inaltare, dar sunt si momente de intristare. Exista acest plan diabolic: sub pretextul ca cauta resurse de energie electrica si nu stiu mai ce, si trebuie sa sfredeleasca pamantul, dar nu oricum, la adancimi mari, otravind apele, izvoarele lasate de Dumnezeu pentru totdeauna. O crima! O crima! Un plan economic diabolic. Rugaciune la Dumnezeu ca sa ii opreasca din rautatea lor“, a marturisit membrul Sfantului Sinod.

Cu Uniunea Europeana, e mai rau ca in comunism. Faptele lor sunt diabolice

Inalta fata bisericeasca si-a continuat predica lansand atacuri dure la adresa Uniunii Europene, dar si la “conducatorii de astazi din tara”. “Rau era in timpul regimului comunist ateu. Mai rau in timpul acestui regim, Uniunea Europeana. Copii sunt amenintati, li se distrug simtamintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc si citesc. Toate, fapte care sunt crime. Cuvintele mele sunt foarte aspre si multi vor spune: Cum e posibil ca un episcop sa adreseze asa cuvinte dure in fata conducatorilor de astazi din tara si din Uniunea Europeana? Sunt dure pentru ca faptele lor sunt diabolice. Cum sa scumpeasca ei energia electrica de sute de ori mai mult? Cum sa-i credem pe ei ca vor aduce binele? Numai raul! Dar, cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietica, ne va salva, credem, daca ne vom ruga cu toata smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene“, a mai mentionat Pimen.

Nascut in anul 1929, Inalt Prea Sfintitul Pimen Zainea, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, este unul dintre cei mai longevivi si importanti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. In anul 1982, Pimen este hirotonit intru arhiereu, la Iasi, in prezenta Patriarhului Iustin Moisescu, devenind Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, iar din 1991 conduce Arhiepiscopia Sucevei.

Puteti asculta aici.

Comentarii

comentariu

About the Author

-