Published On: Soare, Iul 21st, 2013

In 2013 o familie din Braila traieste cu 500 de lei pe luna. Vezi aici in ce conditii traiesc cei 5 copiii

Share This
Tags

Ajutor socialIn Romania, tot mai multa lume se confrunta cu probleme din punct de vedere financiar. Din aceasta cauza,  minorii ajung in centrele de plasament. Este foarte dificil ca membrii unei familii sa ramana uniti, daca parintii nu reusesc sa le ofere copiilor un adapost si un trai decent. Braila este unul din orasele, in  care zeci de familii traiesc de pe o zi pe alta.

Un asemenea caz intalnim si la Braila, unde o familie alcatuita din 7 membrii este nevoita sa supravietuiasca cu 500 de lei pe luna.

Tatal, Huma Marian, in varsta de 42 de ani si mama, Manoiu Mihaela Florentina, in varsta de 44 de ani, traiesc intr-o relatie de concubinaj. Cei 5 copii au varste cuprinse intre 9 si 15 ani si in ciuda faptului ca situatia financiara nu este una tocmai buna, cu totii frecventeaza cursurile scolare.

Din cauza lipsurilor, a fost necesar ca unul dintre copii sa fie crescut departe de parinti, la Bucuresti, de catre o matusa, iar ceilalti 4 se afla inca in intretinerea parintilor.

Suma de bani cu care acestia trebuie sa traiasca o luna de zile, sa isi asigure hrana si sa-si plateasca utilitatile, este in cuantum de 540 lei. Acest venit este reprezentat de un ajutor social, de 330 lei, iar diferenta de 210 lei este din alocatiile copiilor.

In prezent, familia locuieste intr-un centru social de gazduire si beneficiaza de 3 portii de mancare la cantina. Din cauza ca imobilul unde acestia ar trebui sa locuiasca, se afla intr-o stare deplorabila, a fost nevoie ca Directia de Asistenta Sociala sa intervina. Casa apartine mamei lui Huma Marian, are 2 camere si este situata in cartierul Chercea.

Ajutor social 1Parintii nu au nicio ocupatie, mama este nevoita sa stea acasa pentru a avea grija de copii. Acestia reusesc sa lucreze ocazional, pentru a incerca sa mareasca venitul lunar. Sub nici o forma acestia nu ar reusi sa isi construiasca o camera, pentru a trai decent, chiar daca s-ar ivi un loc de munca macar pentru unul dintre parinti.

Infobraila face apel catre personele care sunt dispuse sa intinda o mana de ajutor acestei familii, facand donatii in materiale de constructii, pentru amenajarea unei singure camere.

In cazul in care problema nu va fi rezolvata, separarea familiei va fi inevitabila. Copiii au mai fost o data despartiti de parinti si pentru a se evita acest lucru, este necesar ajutorul oamenilor.

Campania umanitara ”Ajuta-ne sa ajutam”, sustinuta de Ziarul Infobraila, impreuna cu Directia de Asistenta Sociala, a reusit sa aduca zambetul pe chipurile a mai multor familii nevoiase din Braila. Infobraila va continua seria campaniilor umanitare, cu speranta ca tot mai multi braileni vor fi sensibilizati si vor raspunde nevoii de ajutor pe care o au cei mai nefericiti dintre noi. Alatura-te noua in campanie si sprijina o familie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-