Published On: Soare, Iul 28th, 2013

Impactul planului de actiune pentru otel in companiile romanesti

Share This
Tags

ArcelorMittal GalatiPlanul de actiune pentru otel, menit sprijinirii industriei siderurgice din statele europene nu va avea un impact mare la nivelul companiilor romanesti din sector, cum ar fi ArcelorMittal Galati care are viitorul pus sub semnul intrebarii dupa ce combinatul a mai ramas cu un singur furnal din cinci. Intre timp cele patru foste combinate, ale grupului rus Mechel, care era al doilea  pe piata siderurgica autohtona, incearca sa supravetuiasca mai ales ca in present  sunt in insolventa in incercarea de a se organiza.

Cu ajutorul Comisiei europene, planul de actiune este emis de Romania, Franta, Belgia, Luxemburg si Polonia. Fostul director de strategie industrial in Ministerul Economiei, Petru Ianc, declara “planul de actiune al Comisiei Europene are efecte mai mult sau mai putin pozitive, dar nu va schimba soarta companiilor romanesti din sectorul siderurgic. Decizia vizavi de Sidex Galati este luata tot de grupul ArcelorMittal. Nu vad o legatura directa intre planul de relansare a siderurgiei si Sidex”.

Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei Europene, a venit cu planul comun de actiune pentru otel, acest plan are ca scop sustinerea sectorului siderurgic care este grav afectat de politica apasatoare pe care europenii o au in privinta energiei in comparatie cu alte regiuni ale lumii si care le micsoreaza din concurenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-