Published On: mie, Iul 17th, 2013

Guvernul vrea sa-i premieze pe elevii care au obtinut 10 la Bac

Share This
Tags

guvernGuvernul vrea sa ii premieze pe elevii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in sedinta de miercuri a Executivului.

Guvernul se pare ca a pregatit deja o hotarare in vederea premierii elevilor care au obtinut media 10 la bacalaureat, iar actul normativ a fost inclus pe agenda sedintei de miercuri.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, 122 de elevi au obtinut media 10, cei mai multi, respectiv 12, fiind din Iasi, iar 10 din Buzau. In Capitala, un singur candidat a reusit sa obtina media 10 la bacalaureat, potrivit situatiei prezentate de Ministerul Educatie.

In Braila la Bacalaureat s-au inregistrat 6 medii de 10, elevii fiind premiati de autoritatile locale cu dimplome si premii in bani in valoare de 1.000 de lei. Cei care au obtinut 10 la Bacalaureat  in judetul nostru sunt Cerchez C. Mihail-Vlad, Marinescu V. Andreea si Oprea I. George-Bogdan de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Damian M. Ioan si Ilie C. Dana-Cristina de la Colegiul National “Nicolae Balcescu” si de la Colegiul National “Gh. M. Murgoci”,  Maciuca-Oprisanu Va. Anca.

Prezent la premierea elevilor, a fost si Ministrul Educatiei Remus Pricopie, care declara la acel moment: “Este un moment pe care cred ca ati procedat foarte bine ca ati tinut sa-l marcam pentru ca munca profesorilor si munca elevilor, dar si emotiile si munca parintilor reprezinta 99% dintr-un an, iar momentele acestea de bucurie si de celebrare sunt foarte putine si cred ca e bine ca nu am ratat acest moment”.

La nivel national, din cei 122 de absolventi cu media 10, toti din promotia curenta, 114 au urmat filiera teoretica, patru pe cea tehnologica si tot atatia filiera vocationala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-