Published On: mar, Iul 30th, 2013

Guvernul aloca suplimentar Ministerului Sanatatii aproape un million de lei

Share This
Tags

deficit la buget copy NETVictor Ponta a anuntat faptul ca, Ministerul Sanatatii va beneficia de o alocare suplimentara de aproximativ un million de lei, in urma rectificarii bugetare .

Primul Ministru a delarat ca : “Pentru Ministerul Sanatatii vom avea o alocare suplimentara de aproape un miliard de lei, acoperind astfel o neincasare de 500 de milioane din taxa clawback si adaugand in mod concret 570 de milioane de lei care vor fi transferati catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru plata medicamentelor si a serviciilor. Tot la Ministerul Sanatatii, aproximativ 90 de milioane de lei vor fi alocati pentru continuarea proiectelor finantate de catre Banca Mondiala, de BEI si BERD, mai concret – vreau sa fie clar pentru toata lumea la ce ma refer – e programul de maternitati, care se afla in diferite stadii de realizare, unele chiar au fost finalizate si n-au fost receptionate, altele mai au nevoie de 15-20% pentru a fi finalizate, 90 de milioane de lei vom aloca maine special pentru acest program”.

Premierul Victor Ponta a anuntat,  luni, ca Guvernul a reusit sa ajunga la un acord cu partenerii internationali privind rectificarea bugetara.  Aceste precizari au fost facute dupa ce premierul a avut o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, la intrevedere participand si ministrul Finantelor- Daniel Chitoiu, ministrul delegat pentru Buget- Liviu Voinea,  ministrul Fondurilor Europene- Eugen Teodorovici.

Comentarii

comentariu

About the Author

-