Published On: mar, Iul 2nd, 2013

Galatiul va avea nevoie de votul majoritatii pentru aderarea la ADI Braila-Tulcea

stancu cjDupa ce joi a participat la dezbaterile pe tema regionalizarii de la Galati, la care au participat vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul Dan Nica, in cadrul conferintei de presa, de vineri, a PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu s-a declarat nemultumit de modul in care se deruleaza colaborarea cu Galatiul, dar si de faptul ca la intalnirea de la Galati nu au participat si reprezentantii din Tulcea, astfel fiind pus in pericol proiectul de asociere intercomunitara Braila – Galati – Tulcea.

Aceasta asociere a fost gandita in contextul mentinerii la regionalizare a structurii actualei Regiuni de Dezvolare Sud Est, prin infiintarea unui pol de dezvoltare intecomunitara incercandu-se crearea unei contraponderi la Constanta, care avea prima sansa in a deveni capitala regiunii formate din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea.

„La Galati nu cred ca a fost o intalnire regionala, ci a fost una semiregionala sau una zonala, daca vreti. Daca discutam de o intalnire regionala, in mod normal trebuiau sa participe toate cele sase judete. Nu se poate sa decupezi harta dupa doua judete, eu cred ca nu este in regula”, a spus Bunea Stancu.

Bunea Stancu mai spune ca daca judetul Galati nu va intra la acest moment in ADI „Dunarea de Jos”, mai tarziu aderarea va fi dificila, pentru ca judetul nostru va avea nevoie de voturile majoritatii membrilor fondatori.

“Eu le-am si spus ca poate nici nu ma mai intereseaza Galatiul. Aeroportul e pe zona mea, daca vreau sa il fac, podul la fel, dezvoltarea e tot pe zona mea. I-am spus si lui Marius: tu trebuia sa treci asta. Vom merge punctual cu podul. Era foarte important si aeroportul dintre Braila si Galati, dar daca ei nu vor sa faca asta, deja m-am orientat inspre Ianca. Noi mergem mai departe cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, fara Galati”, a mai declarat presedintele CJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-