Published On: lun, Iul 29th, 2013

Gala laureatilor. “Cantecul de Dragoste de-a lungul Dunarii” si-a desemnat castigatorii

Share This
Tags

Cantecul de dragoste de-a lungul Dunnarii StancuDupa trei zile de spectacol pe Esplanada Dunarii, concursul “Cantecul de Dragoste de-a lungul Dunarii” si-a desemnat castigatorii. Nici in acest an premiul intai nu a ramas in Romania, fiind castigat de grupul vocal  Kipri Voices din Bulgaria. Grupul bulgar, care a castigat Premiul I, in valoare de 5.000 de euro, este format din sase cantarete, intre care o studenta, un arheolog, un manager, o profesoara de limba engleza, un asistent universitar si o profesoara de muzica, conducatoarea formatiei. Premiul a fost inmanat de Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care a declarat ca “de la an la an, editiile or sa fie mai bune din punct de vedere al actualitatii celor care interpreteaza muzica populara, fie din Romania, fie din afara tarii”.

Premiul al II-lea, in valoare de 3.000 de euro, a fost inmanat de primarul Brailei, Aurel Simionescu, si a fost castigat de Constantin Gaciu, din judetul Olt, absolvent al Liceului de Muzica “Dinu Lipatti” din Pitesti, sectia canto-populara. Edilul Brailei a spus ca “aceasta este Braila culturala, aceasta poate fi Braila capitala culturala a Europei, un vis pe care avem voie sa il traim, un vis pe care trebuie sa ni-l facem noi, impreuna cu toti cei care viseaza frumos si vor sa traiasca frumos la Braila” .

Cantecul de dragoste de-a lungul DunnariiPremiul al III-lea, in valoare de 1.500 de euro anuntat de presedintele juriului, producatorul TVR Elize Stan, a fost castigat de Marian Medregoniu din Mehedinti, care urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta din Baia de Arama si este colaborator al Ansamblului “Maria Lataretu” si al Ansamblului Jidvei. Festivalul “Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”,care a  ajuns la cea de-a saptea editie, este dedicat tinerilor solisti de muzica populara din zonele riverane fluviului si a fost transmis in direct pe TVR3, si a fost prezentat de Iuliana Tudor.

Ca in fiecare an, s-a cantat live, concurentii au fost acompaniati de orchestra “Lautarii” din Chisinau, condusa de marele maestru Nicolae Bot Gros.

Comentarii

comentariu

About the Author

-