Published On: vin, Iul 19th, 2013

FSLI ameninta cu proteste la inceputul noului an scolar

Share This
Tags

protest-spontan-al-profesorilor-la-ministerul-educatiei-115378Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a depus astazi, la Guvern,memorii individuale si colective din partea a peste 20.000 de salariati din invatamant, precum si o scrisoare  adresata premierului Victor Ponta, prin care avertizeaza ca nerezolvarea problemelor  va duce la proteste dupa inceperea noului an scolar.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant  considera ca subfinantarea cronica a educatiei, a cercetarii, a sanatatii,dar si salariile umilitoare din aceste sectoare de activitate sunt un atentat la siguranta nationala.

Sindicalistii FSLI solicita respectarea Legii educatiei,in sensul acordarii,incepand cu anul 2014, a minimum sase la suta din PIB pentru Educatie si a minimum unu la suta pentru Cercetare,precum si cresterea ponderii cheltuielilor de personal pentru invatamant din totalul cheltuielilor de personal din sectorul public.

Sistemul de invatamant se confrunta cu o lipsa acuta de personal nedidactic  si didactic  auxiliar,iar blocarea posturilor,dar si salariile foarte mici,sub limita subzistentei,au dus la o situatie care se poate sfarsi tragic oricand.

Comentarii

comentariu

About the Author

-