Published On: lun, Iul 29th, 2013

Piscina Unique – un jeg cu pretentii de lux

Share This
Tags

bazinSpecialistii Serviciului de Control in Sanatate Publica Braila, au efectuat 8 controale in luna iulie, unde au recoltat probe de apa, identificandu-se nereguli in cazul a 3 piscine, din care doua   pentru parametrul clor residual liber, iar cealalta pentru numarul total de germeni. Pentru aceste nereguli s-au aplicat sanctiuni contraventionale. La aceleasi unitati, au mai fost efectuate 8 controale igienico-sanitare, in urma carora au fost emise recomandari, in conformitate cu legislatia in vigoare astfel: primenire zilnica  a 1/10-1/15 din volumul apei, spalarea si dezinfectie saptamanala a bazinului, monitorizare zilnica prin truse proprii mobile a parametrilor clor rezidual liber si PH, precum si pastrarea evidentei acestor parametri in registre speciale, incheierea de contracte cu laboratoare abilitate pentru monitorizarea parametrilor chimici si bacteriologici. Unitatile au fost atentionate ca pentru nerespectarea recomandarilor mentionate, sanctiunea contraventionala este cuprinsa intre 3000-6000 lei. Actiunile DSP Braia,  vor continua lunar pana in luna septembrie .

Directia de Sanatate Publica Braila are in evidenta urmatoarele bazine de inot, piscine, stranduri, atat din municipiu cat si din judet: Liceul cu program sportiv cu 2 bazine de inot acoperit si descoperit, Strandul de la faleza Dunarii, Strandul apartinand Primariei Ianca,Piscina “ Farcas “ din Soseaua Rm. Sarat nr.94, Piscina Paradisus de pe strada Plevnei nr. 77, Piscina Green Club din Soseaua Focsani, km. 4,Piscina Ra Ay de pe  faleza Dunarii, Piscina din comuna Cazasu, Piscina si  Casa Artemis din  Varsatura.

In aceasta perioada si inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului Braila, au gasit nereguli la bazinele din oras. Acestia au dat 5 avertismente la cinci operatori, pentru neregulile gasite la neafisarea programului, lipsa ventilatiei in spatiile inchise, lipsa planchetelor cu privire la  informatiile pentru consumatori.

La unul dintre aceste bazine  din municipiu,erau afisate tarifele pentru  abonamente, dar se preciza ca sunt valabile pentru 10 zile si nu pentru 10 sedinte. De asemenea, tarifele de intrare erau afisate, fara a fi precizat timpul de sedere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-