Published On: mie, Iul 17th, 2013

EXCLUSIV Protest la CET. Necula ataca autoritatile locale: “Nu vor sa isi asume o decizie politica, e imaginea lor publica. Daca nu o fac, eu imi dau demisia”

Share This
Tags

cet protest 1Aproximativ 70 de salariati ai CET Braila au protestat in aceasta dimineata, incepand cu ora 11.00, in fata sediului Ceprohart, unde isi are biroul directorul societatii, Stanel Necula.

Salariatii au scandat lozinci impotriva conducerii CET. Dupa jumatate de ora de scandari si fluieraturi, Necula a venit sa discute cu protestatarii.

Directorul operatorului de termoficare le-a spus oamenilor ca manifestatiile in strada nu sunt o solutie, precizand ca acesta a fost mereu deschis in discutiile cu salariatii: “Puteti veni la mine la birou sa discutam daca este o problema personala, problemele societatii se discuta cu sindicatul. Strada nu este o solutie”. Discutiile s-au purtat in jurul insolventei si a falimentului societatii de termoficare.

Necula spune ca nu are “bagheta magica” si nici nu e Mesia

Intrebat de catre unul dintre protestari care este solutia concreta pentru ca salariile sa fie acordate, directorul a mentionat ca “insolventa si falimentul garanteaza toate drepturile pe care le au salariatii”.

“Noua societate va fi in subordinea Consiliului Local, va avea undeva intre 80 si 100 de angajati, care vor dori sa ramana in sistem, pentru ca alternativa pentru ceilalti este una foarte clara. Ori se aproba ordonanta 36 si primim acele salarii in completare pe 20-24 de luni, de acum incolo, ori autoritatile locale isi vor asuma, asa cum si noi ne-am asumat ca societate, dar in insolventa nu putem sa facem asta si atunci o sa faca autoritatile locale salarii compensatorii pentru 100 de persoane”, a declarat Necula.

Cand a fost intrebat de un salariat in cat timp vor fi achitate drepturile salariale restante, fostul viceprimar a raspuns simplu si abstract: “Nu sunt Mesia. Nu am nici bagheta magica, asa cum v-am spus. In momentul in care se intra in insolventa, administratorul judiciar vine si incepe sa valorifice bunuri. Prima plata pe care o face este obligat sa fie catre salarii, a doua catre utilitati”.

Necula pune conditii: autoritatile isi asuma, ori imi dau demisia

CET 2 protestProtestatarii au scandat timp de cateva minute: “Hotii, hotii” si “Cine e vinovat?”. La aceasta ultima intrebare, Stanel Necula nu s-a ferit sa le ofere un raspuns celor care manifestau in fata cladirii Ceprohart. Directorul CET le-a spus oamenilor ca situatia in care a ajuns societatea si amanarea unei solutii clare tine de o decizie politica a CLM si a primarului Simionescu, care este amanata.

“Nu cred ca trebuie sa imi dau eu parerea de ce le e frica lor, trebuie sa ii intrebati pe ei. Asa e firesc. E o chestie de imagine publica si de decizie politica. Anumite lucruri trebuiesc asumate. Nu pot sa hotarasc eu chestia asta, dansii trebuie sa hotarasca”, a declarat pentru Infobraila, directorul CET Braila.

Protestele vor continua la CET, atata timp cat problemele nu sunt rezolvate. Aceasta este parerea lui Necula, care a mentionat ca salariatii nu ies in strada pentru ca “le este bine, ci pentru ca au probleme”.

In mijlocul salariatilor CET, Stanel Necula a promis ca daca problema CET nu va fi rezolvata pana in luna august, atunci acesta isi va da demisia din functie, precizand ca pe data de 29 iulie va participa la sedinta CLM unde va prezenta consilierilor locali proiectul sau privind societatea.

Salariatii  au spus, la incheierea manifestatiei, ca vor participa si ei la sedinta CLM din 29 iulie.

“O sa mergem si noi, doar e publica sa vedem daca este asa cum spune directorul. Ne-am saturat, nu avem ce manca. Ce sa facem? Sa intram din nou in greva foamei. Avem copii de crescut, avem facturi neplatite. Am ajuns la o limita”, ne-a declarat unul dintre protestatari.

Linistea si ordinea publica la protest a fost asigurata de un dispozitiv format din 30 de jandarmi, conform spuselor plt. Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author